Yksi otteluvoitto Titalle ei riittänyt jatkoon

23.06.2023

European Games, Bielsko-Biala/Krakova, Puola, 21.6.-2.7.2023 (karate 22.-23.6.)

Euroopan kisat on Euroopan olympiakomiteoiden järjestämä monilajitapahtuma. Vuoden 2023 Euroopan kisat pidetään Puolassa 21.6.-2.7.2023. Karaten osalta kisataan 22.-23.6.  Kisoissa kilpaillaan 29 lajissa ja kisoihin odotetaan noin 7 000 urheilijaa 48 Euroopan maasta. 19 lajissa Euroopan kisat ovat osa Pariisin 2024 olympialaisten karsintajärjestelmää ja 12 lajissa kisoilla on Euroopan mestaruuskilpailujen arvo. Muissa lajeissa tarkoituksena on testata uusien lajien soveltuvuutta monilajitapahtumaan. Karate on ollut mukana kisoissa alusta asti eli 2015 Bakussa ja 2019 Minskissä. Puolan kisoissa mukana oli Suomesta yksi karaten edustaja, Titta Keinänen + 68 kilon sarjassa.

Titta Keinänen pääsi tatamille kisan toisena karatepäivänä. Jo ennakkoon tiedettiin, että tiukasta karsintasysteemistä johtuen vastaan tulee vain ja Ainoastaan Euroopan kovimpia ottelijoita. Sarjat käytiin olympialaisista tutulla menetelmällä jossa karsinnat käytiin ensin kahdessa neljän ottelijan lohkossa round robin- menetelmällä eli kaikki kaikkia vastaan. Tämän jälkeen käytiin semifinaalit jossa A-lohkon voittaja ottelee B-lohkon kakkosta vastaan ja toisinpäin. Voittajat jatkoivat finaaliin ja häviäjät saivat pronssin.

Titan ensimmäiseksi vastustajaksi arvonnassa saatiin isäntämaa Puolan vasta 18-vuotias Julia Daniszewska. Myös kova luu, vaikka aikuisten sarjoista ei ymmärrettävästi vielä pahemmin saavutuksia ole. Titta otti ottelun haltuunsa jo melko alkuvaiheessa ottamalla pääpotkulla kolme pistettä. Puolalainen pääsi jo pisteen päähän ennen ottelun loppua, mutta Titta suojasi johtonsa hyvin ja voitti 3-2.

Lohkon toisessa ottelussa Tittaa tuli vastaan Guadalajaran EM-kisoissa keväällä ehkä hiukan yllätyksellisen mestaruuden voittanut Saksan Johanna Kneer. Tunnustelevan alun jälkeen saksalainen sai upotettua hyvin ajoitetun päälyönnin ja sai näin yhden pisteen. Pisteen jälkeen ottelun tempo kasvoi ja Titta yritti raivokkaasti tasoitusta ja johtoa hyvillä pääpotkuilla, joista ei tällä kertaa pisteitä herunut ja ottelu näin saksalaiselle 0-1.

Lohkon viimeisessä ottelussa Kyriaki Kydonaki, viime vuoden EM-pronssimitalisti ja rankingissa sijalla 8. majaileva kreikkalainen. Tasaisen ottelun loppupuolella Kydonaki sai yhden pisteen lyönnistä jonka tuomaa johtoa hän puolusti loppuun saakka. Erittäin pienet on marginaalit, ja voitto tästä tasaisesta ottelusta olisi vienyt Titan semifinaaleihin, mutta tällä kertaa Titan ottelut päättyivät tähän.