Antidoping ja kilpailumanipulaatio

Antidoping

Suomen Karateliitto ry ja sen jäsenet ovat sitoutuneet noudattamaan Suomen antidopingsäännöstöä ja sen myötä myös maailman antidopingsäännöstöä (WADA) ja Maailman Karateliiton (WKF) antidopingsäännöstöä. Suomen Karateliitto ry haluaa olla mukana tekemässä puhdasta urheilua yhdessä muiden kansallisten ja kansainvälisten urheilujärjestöjen kanssa.

Kilpailumanipulaatio

Liitto, sen jäsenet ja jäsenten jäsenet sitoutuvat kaikin keinoin ehkäisemään kilpailutulosten tai -tapahtumien manipulointia.  Liiton ja sen jäsenten toimintaan osallistuvat henkilöt, jotka ovat velvollisia noudattamaan näitä sääntöjä seurajäsenyytensä tai muiden järjestelyiden kautta, eivät saa itse tai edustajansa kautta lyödä vetoa tai muilla tavoin osallistua tai vaikuttaa vedonlyöntiin oman kilpailunsa kilpailutapahtumista.

 

Lisätietoa:

Suomen urheilun eettinen keskus SUEK ry

Suomen antidopingsäännöstö

Maailman karateliiton (WKF) antidoping säännöt

Suomen Karateliitto ry_Reilun kilpailun ohjelma 2023

Erivapausmenettely

Mikäli terveyden ylläpitämiseen tai sairauden hoitoon ei ole saataville sallittua lääkettä, lääkitykseen voidaan hakea erivapautta. Sen avulla urheilija saa käyttää kyseistä kiellettyä lääkitystä, kun SUEK:n erivapauslautakunta on hyväksynyt erivapauden. SUEK:n tekemä erivapauspäätös koskee kansallisen tason urheilijaa ja kansallisen tason kilpailuja Suomessa.

Kansallisen tason urheilijat hakevat erivapaudet SUEK:lta ja kansainväliseen testauspooliin kuuluvat sekä kansainvälisiin urheilutapahtumiin osallistuvat urheilijat kansainväliseltä liitolta. Kansainväliset kilpailut ovat määritelty WKF:n sivuilla seuraavasti: ”International-level athletes are defined as (1) athletes included in the WKF Registered Testing Pool (RTP), or (2) Athletes who compete in any WKF International Events in the WKF International Calendar that can be downloaded on https://www.wkf.net/calendar.php

 

Lisätietoa erivapauskäyttännöistä

WKF erivapausanomus

KAMU -lääkehaku

Ilmoita urheilurikkomuksista

Puhtaasti paras verkkokoulutus

Reilusti paras verkkokoulutus

Tilaa SUEK:in uutiskirje