Hokutoryun, Pohjoisen tyylisuunnan on kehittänyt Auvo Niiniketo

Helsingin Ju-Jutsuklubilla harjoitteleminen alkoi vuonna 1977, ja siitä tuli Suomen ensimmäinen ju-jutsuseura. Auvo Niiniketo on merkittävä vaikuttaja Suomen turvallisuusalojen koulutuksissa ja kansainvälisesti arvostettu kamppailukouluttaja. Suomessa harrastettavien kamppailutaitojen joukossa Hokutoryu Ju-jutsu on vakiinnuttanut asemansa ja kuuluu suosituimpien lajien joukkoon. Hokutoryu on kehitetty perinteisestä japanilaisesta ju-jutsusta länsimaiseen ajatteluun sopivaksi, kuitenkin säilyttäen ju-jutsun keskeiset periaatteet.

Monipuolisesti lyöntejä, potkuja ja heittoja

Perustekniikoita ovat lyönnit, potkut, heitot, lukot, kuristukset ja erilaiset vapautumis- ja kuljetustekniikat. Itsepuolustustaidon lisäksi Hokutoryu Ju-Jutsusta saa hyvän, monipuolisen ja haastavan kuntoiluharrastuksen. Itsepuolustus- ja kuntolajina Hokutoryu on kasvattanut suosiotaan naisten ja nuorten keskuudessa ja heidän osuus harrastajista onkin nousussa. Itsepuolustuksen lisäksi lajissa korostuu liikunnallisuus. Laji voivat harjoitella niin naiset, miehet kuin junioritkin.

Peruskurssi antaa tekniset ja fyysiset valmiudet lajin harrastamiseen.

Jokaisessa harjoituksessa tehdään tekniikkaharjoitusten lisäksi lihaskunto-, koordinaatio- ja kehonhallintaharjoitteita. Harjoittelu tapahtuu pääasiallisesti pareittain.

Lajiin kuuluvat leirit, koulutukset ja kilpailut

Hokutoryu valtakunnallisia leirejä järjestetään vuosittain neljä. Leirit ovat tarkoitettu kaikille vyöarvoille keltaisesta mustaan. Leireillä on mahdollisuus harjoitella koti- ja ulkomaisten huippukouluttajien opastuksella, ja tavata myös muita lajin harrastajia. Leireillä pidetään vyökokeita, järjestetään kilpailuja ja illanviettoja.

Aloita ju-jutsu!

Tehokkaan itsepuolustustaidon lisäksi Hokutoryu Ju-jutsu on myös erinomainen kuntoilumuoto ja mielenkiintoinen harrastus. Etsi itseäsi lähin seura ja tule mukaan!