Suomen Karateliiton missio on olla suomalaisen karaten yhdistävä voima

Mitä on karate?

Karate on perinteinen japanilainen kamppailulaji ja yksi maailman suosituimmista liikuntamuodoista. Nykyaikainen karate on itsepuolustuksen lisäksi myös jännittävä urheilulaji ja soveltuu innostavaksi koko perheen harrastukseksi.

Lapset ja nuoret

Nuoret karatekat oppivat hallitsemaan kehoaan, kunnioittamaan toisiaan ja keräävät itsevarmuutta kamppailutaitojen kehittyessä. Harjoittelu tapahtuu leikin kautta ja osaavien valmentajien kanssa.

Olympiakarate

Karatessa kilpaillaan kahdessa eri vauhdikkaassa lajissa; pisteottelussa ja liikesarjoissa. Karate nähdään ensimmäistä kertaa olympialaisissa Tokiossa vuonna 2020.

Itsepuolustus

Jokainen karate oppii puolustamaan itseään. Kamppailutaitoja harjoitellessa kehittyy samalla myös fyysinen ja henkinen kunto.

Tähtimerkki on lupaus laadukkaasta junioritoiminnasta

Tähtiseura on Olympiakomitean, lajiliittojen ja aluejärjestöjen uusi seurojen laatuohjelma, joka tukee suomalaisen urheilun keskeistä vahvuutta: seuratoimintaa. Laatuohjelma auttaa seuroja kehittämään sen itse valitsemia osa-alueita modernien työkalujen ja toimintatapojen avulla yhdessä muiden laatuseurojen kanssa.

Seuroille myönnettävä Tähtimerkki viestii siitä, että seura luo lapsille ja nuorille turvallisen, kehittävän ja innostavan ympäristön harrastaa ja urheilla. Seura täyttää seuran johtamisen ja lasten urheilun laatutekijät, ja on osa suurempaa seuraverkostoa, joka kehittyy yhdessä ja oppii toisiltaan hyviä käytäntöjä. Tähtiseurassa jokainen saa urheilla omalla tavallaan hyvässä seurassa.

Tule kokeilemaan karatea!

Etsitkö itsellesi tai lapsellesi uutta harrastusta? Karate on itsepuolustuksen lisäksi myös jännittävä urheilulaji ja soveltuu innostavaksi koko perheen harrastukseksi. Etsi lähistöltäsi sopiva karateseura ja tule mukaan kokeilemaan!

Instagram
  • Nuorten 2021 kumiteryhmän valmentaja tapaaminen
#karateliitto💪🇫🇮🥋👊 #karatefinland🇫🇮🇫🇮
  • Karaten MM-kisat alkaa huomenna!! Joukkueen tunnelmia viimeistelytreeneistä 👍 Go team Finland!! 🔥💯👊🥋🔝
#karateteamfinland #karateworldchampionships2018 #karatemadrid2018
  • MM-joukkue on saapunut Madridiin ja tekee vielä viime hetken valmisteluja ennen tiistaita! 🔥🔝🥋👊
  • 8 päivää jäljellä Karaten MM-kisoihin!
Käy osallistumassa kilpailuun Karateliiton Facebook sivulla ja voit voittaa Karate aiheisen tuotepalkinnon!

#karatefinland #KarateWorldChampionships2018 #roadtomadrid2018
Facebook
Suomen Karateliitto - Finnish Karate Federation lisäsi 7 uutta kuvaa — paikassa Liikuntakeskus Pajulahti.
Suomen Karateliitto -  Finnish Karate Federation

Maajoukkueleirin yhteydessä 17.11. Järjestettiin mj-valmentajien ja nuorten 2021 kumiteryhmäläisten seuravalmentajien yhteistapaaminen. Kävimme keskustelua suomalaisen kilpakaraten nykytilasta, miten toimintaa kehitetään, jotta pysymme kansainvälisen kärjen vauhdissa ja mahdollistamme nuorten menestymisen. Tapaamisessa esiteltiin neljä erilaista ottelutapamallia, mitä käytetään jatkossa valmentajien yhteisenä työkaluna. Lisäksi kävimme läpi fyysisten testien tuloksia, sekä ajatuksia, mihin ominaisuuksien valmennuksessa tulisi keskittyä tulevaisuudessa.

Kiitos kaikille osallistujille hienosta päivästä!

T. Valmennustiimi
... See MoreSee Less

Suomalaista karatea tukemassa

Pääyhteistyökumppanit