World Police & Fire Games 2022 Rotterdam

29.07.2022

World Police & Fire Games kilpailut käytiin tänä vuonna Hollannin Rotterdamissa. Kilpailuja jouduttiin koronapandemian vuoksi siirtämään vuodella eteenpäin, edelliset kisat käytiin 2019 Chengdussa, Kiinassa. Kilpailuihin osallistui 10 000 kilpailijaa 70:stä maasta. Lajeja kilpailuissa oli 63 pitäen sisällään yleisimpiä lajeja yleisurheilusta kamppailulajeihin, jääkiekkoon ja dartsiin. Suomesta oli myös suuri joukko poliiseja ja palomiehiä paikalla kilpailemassa sekä kannustamassa mitaleita eri lajeista rohmuten.

Kuvassa vas. Kim Waeneberg ja Oskari Rajala

Karatessa sarjat käydään normaalista poiketen mustien vöiden sarjoissa ja alempien vöiden sarjoissa. Lisäksi paino ja ikäluokat jakavat ottelijat eri sarjoihin. Matsit käytiin WKF säännöillä.
Suomesta edustamassa oli kilpailuiden todellinen konkari ja karateharrastajille varsin tuttu Kim Waenerberg Helsinki-Vantaan lentoaseman pelastuslaitokselta ja Oskari Rajala Helsingin Pelastuslaitokselta. Kilpailuissa on ollut vaihteleva taso, mutta näissä kilpailuissa nähtiin useampia maajoukkuetason ja Premier liigan kilpailijoita. Isoja joukkueita oli tullut mm. Ranskasta, Malesiasta, Mongoliasta, Intiasta ja tietenkin Hollannista.
Kimi kilpaili alle 85kg sarjassa yli 50 vuotiaiden ikäluokassa. Sarjaan oli ilmoittautunut tällä kertaa vain yksi ottelija Kimin lisäksi, Espanjan Jaime Meire. Paremmuus ratkaistiin kolmen ottelun sarjalla, joista kaksi selkeää voittoa (6-0 ja 8-0) nostivat Kimin podiumin korkeimmalle korokkeelle. Tässä vaiheessa konkarin arvonimi on jo oikeutettua, sillä kyseessä oli kahdeksas peräkkäinen kulta WPFG kilpailuista.

Oskarin sarja oli +85kg ja yleinen sarja (+18v). Sarjaan tuli Oskarin lisäksi Intian Ankit Sharma ja Ranskan Mehdi Filali. Ottelut käytiin poolina eli kaikki ottelevat kerran vastakkain. Ensimmäisessä matsissa kaatui Intia 5-1 tiukan taistelun tuloksena. Seuraavaksi Ranska ja Intia ottivat tasaisen matsin 1-0 Ranskan hyväksi. Ratkaisevaksi otteluksi jäi viimeinen, jossa Oskari joutui tunnustamaan Ranskan Filalin paremmaksi 6-0 tappiolla. Kolmansista kilpailuista siis hopeaa kotiin viemisiksi.
Mainittavan arvoista kilpailuista oli yllättävän kovatasoisen Intian venyminen miesten joukkuekumiten kultaan, voittaen Ranskan finaalissa.

Seuraavat kilpailut käydään 2023 kesällä Kanadan Winnipegissä.