Vanessa Kirov eteni pronssiotteluun Porecin Youth Leaguessa

30.06.2024

Karate 1 Youth League | Porec | Kroatia | 27.-30.6.2024

Viikonloppuna käytiin Kroatian Porecissa nuorten korkeimman sarjatason Youth Leaguen vuoden kolmas osakilpailu. Perinteisesti Kroatian kisaa on edeltänyt erittäin suosittu leiri huippuvalmentajin, ja nytkin leirille oli matkannut Suomesta runsas joukko urheilijoita. Osa valmistautuen kisaan, ja osa vain nauttimaan huippuvalmentajien opeista tulevaisuutta varten.

Kroatian Porecin leiri ja kisa, joka ennen pidettiin Umagissa, on yksi vuoden suurimmista karatetapahtumista. Tälläkin kertaa kisaajia oli yli 3000 neljässä eri ikäluokassa: alle 14-vuotiaat, alle 16-vuotiaat, alle 18-vuotiaat ja alle 21-vuotiaat.

Suomalaisittain kisan parhaasta suorituksesta vastasi Vanessa Kirov, joka eteni ensimmäistä kertaa tällä tasolla mitaliotteluun ja näytti muutenkin vahvoja otteita. Tästä on hyvä jatkaa kesätauon jälkeen!


U21

Torstain ainoa suomalainen U21-sarjoissa oli Akseli Takala miesten katassa. Akseli aloitti suoraan toiselta kierrokselta, jossa Italian Francesco Sergi oli parempi. Italialainen eteni aina semifinaaliin, jonka kuitenkin hävisi niukasti Tsekin rankingkolmoselle Hrckalle, joten Akselille ei keräilyjä.


U18

Perjantaina käytiin junior-sarjat (U18). Naisten alle 59-kilon sarjassa Sofia Koivula voitti ensimmäisen kierroksen latvialaisen vastustajansa, mutta toisen kierroksen vastustaja, Italian Marialuigia Cocca oli oli 2-0 parempi. Italialainen eteni aina semifinaaliin asti, häviten kuitenkin sen rankingkakkoselle, joten Sofialle ei mahdollisuutta keräilyotteluihin.

Alle 66-kilon sarjassa oli mukana kaksi suomalaista. Sonya Saadaoui joutui taipumaan tiukassa ja vauhdikkaassa ensimmäisessä ottelussa niukasti 5-4 Ranskan Eva Livetiä vastaan, eikä reittiä keräilyihin auennut.

Samassa sarjassa Vanessa Kirov oli iskussa. Ensimmäisessä ottelussa kaatui Puolan Natalia Chlewicka selkein lukemin 8-2. Toisessa ottelussa Slovakian Gaja Humar antoi jo tiukemman vastuksen, mutta ottelu Vanessalle 6-5. Poolifinaalin Vanessa vei selkeästi nimiinsä tuloksella 6-0 Itävallan Magdalena Topalia vastaan.

Sama loistava vire jatkui poolivoittajien ottelussa, jossa vastassa oli Saksan Johanna Sassenberg. Vanessa eteni semifinaaliin vakuuttavasti 7-3 tuloksella. Semifinaali eteni kuitenkin Italian Eleonor Picaso Luquen komennossa, ja 0-8 tappion jälkeen Vanessalla oli edessään pronssiottelu. Otteluun vastustajaksi eteni neljällä keräilyvoitolla Ukrainan Uliana Baranova, joka jatkoi samalla vireellä voittaen ottelun 9-1. Näin Vanessalle hienosti viides sija nuorten korkeimmalla sarjatasolla!

U18-ikäsarjan raskaimmassa yli 76-kilon sarjassa Jimi Mantere sai heti ensimmäisellä kierroksella vastaan kovan luun, kun vastaan asettui Belgian Youth League- ja EM-mitaleitakin kahminut Vladislav Anisimov. Belgialainen vei ottelun 5-0 ja eteni aina semifinaaliin asti, jonka kuitenkin hävisi. Näin Jimille ei auennut keräilyn paikkaa.


U16

Lauantaina käytyjen kadettien (U16) katasarjassa Sara Kallion Gankaku ei antanut jatkoon vaadittavia pisteitä. Saran voittanut belgialainen eteni semifinaaliin, mutta hävisi sen, joten Sara ei päässyt keräilyotteluihin.

Toinen suomalainen tässä sarjassa oli Nika Kuusi, jonka Gojushiho Sho ei myöskään riittänyt jatkoon espanjalaista vastaan, eikä tietä auennut myöskään keräilyihin.

Kadettien yli 61-kilon sarjassa Helmi Jokinen eteni ensimmäiseltä kierrokselta 2-1 johtoasemasta Itävallan Ceylin Bauramia vastaan vastustajan hansokulla, mutta toisella kierroksella taas Helmin varoitustili tuli täyteen Ukrainan Viktoria Shevchukia vastaan ja näin voitto Ukrainaan hansokulla. Helmi ei myöskään edennyt keräilyihin.

Samassa sarjassa Amanda Mertamon tie päättyi ensimmäiselle kierrokselle 2-4 tappioon Latvian Olga Sevalkoa vastaan. Myöskään Amandalle ei auennut keräilymahdollisuutta.

Kadettipoikien alle 52-kilon sarjassa Eemeli Kettunen joutui kovaan käsittelyyn ja tie kisassa päättyi 0-8 tappioon Bosnia-Hertsegovenialaista vastaan. Tämä ei edennyt poolifinaalia pidemmälle, joten ei keräilyotteluita myöskään Eemelille.

Tino Simosen ensimmäinen vastustaja alle 57-kilon sarjassa oli Unkarin Akos Osvath. Suoraan toiselta kierrokselta aloittanut Tino sai pettyä kun hävisi ottelun niukasti tuomariäänestyksellä tilanteessa 0-0. Unkarilainen eteni aina poolin voittoon, mutta sitten tie katkesi, joten Tinolle ei keräilymahdollisuutta.

Alle 63-kilon sarjassa Rene Simonen joutui toteamaan Ukrainan Oleg Fedotovin paremmakseen luvuin 4-0. Ukrainalaisen tie pysähtyi poolifinaalitappioon, joten Renelle ei keräilyotteluita.


U14

Sunnuntain ainoa suomalainen U14-sarjoissa oli Marie Wanic katassa. Ensimmäiseksi vastustajaksi oli valikoitunut aina kovan Italian Noemi Sigismondi. Marien Shatanyara Kushankun 21.7 pistettä ei riittänyt jatkoon. Sigismondi voitti poolin mutta hävisi poolivoittajien ottelun, joten Marie ei päässyt keräilyotteluihin.