Titta Keinänen kisaa Euroopan kisoissa perjantaina

19.06.2023

European Games, Bielsko-Biala/Krakova, Puola, 21.6.-2.7.2023 (karate 22.-23.6.)

Euroopan kisat on Euroopan olympiakomiteoiden järjestämä monilajitapahtuma. Vuoden 2023 Euroopan kisat pidetään Puolassa 21.6.-2.7.2023. Karaten osalta kisataan 22.-23.6.  Kisoissa kilpaillaan 29 lajissa ja kisoihin odotetaan noin 7 000 urheilijaa 48 Euroopan maasta. 19 lajissa Euroopan kisat ovat osa Pariisin 2024 olympialaisten karsintajärjestelmää ja 12 lajissa kisoilla on Euroopan mestaruuskilpailujen arvo. Muissa lajeissa tarkoituksena on testata uusien lajien soveltuvuutta monilajitapahtumaan. Karate on ollut mukana kisoissa alusta asti eli 2015 Bakussa ja 2019 Minskissä.

Teneriffalla asuva ja harjoitteleva Keinänen on luottavainen kisan alla. Viimeistelyharjoitukset ovat sujuneet hyvin:

”Valmistautuminen European Gameseihin on mennyt suunnitelmien mukaan, ehjänä ja terveenä. Treeniarki on jatkunut edelleen täällä Teneriffalla Javier Oranin kanssa laadukkaana ja saatiin ennen Japanin Premier liigaa myös vieras Lahesta eli Björn Kulovuori mukaan 1,5 viikoksi. Ottelutuntuma on pysynyt yllä Japanin ja Marokon Premier liigojen avulla, mutta myös treenimatseja on otettu salilla ahkerasti.”

Minskin 2019 Euroopan kisoista Titta Keinäsellä on puolustettavanaan pronssimitali yli 68 kilon sarjasta. Tiukkaakin tiukemman karsintasysteemin ansiosta mukana on nyt vain osa Premier-liigan kisoista tutuista vastustajista, kun mukaan pääsi vain 8 osallistujaa kuhunkin sarjaan. Titan sarjassa mukana on esim. Italian Clio Ferracuti joka oli myös mukana jo Minskissä. Naisten keskinäinen ottelu päättyi tuolloin tasan 0-0.

Sarjan pahimpina vastuksina voidaan kuitenkin pitää Espanjan Maria Torresia (WKF-ranking 6., MM 1. vuodelta 2021), Kreikan Kydonaki Kyrialia (ranking 8., EM 3. vuodelta 2022) sekä Kroatian Lucija Lesjakia (ranking 11., MM 3. 2021). Tietysti myös tuore euroopanmestari, Saksan Johanna Kneer, on kova vastus voitettavaksi. Heikkoja vastuksia ei mukana ole tiukan karsintasysteemin ansiosta. Titan WKF-ranking on tällä hetkellä 22.

”Se on tiedossa, että näissä kisoissa taso on todella kova, ja helppoja kierroksia ei ole jaossa. Lisäksi tämä on oletettavasti kaikille kevätkauden pääkilpailu, joten tähän tullaan hyvin valmistautuneena. Monet sarjani ottelijoista kuitenkin ovat minulle tuttuja naisia, jotka olen onnistunut voittamaan ennenkin, mutta myös hävinnyt heille. Parin ”päänahka” on vielä saamatta”, kertoo Keinänen.

Sarjat käydään Olympialaisista tutulla menetelmällä jossa karsinnat käydään ensin kahdessa neljän ottelijan lohkossa round robin- menetelmällä eli kaikki kaikkia vastaan. Tämän jälkeen käydään semifinaalit jossa A-lohkon voittaja ottelee B-lohkon kakkosta vastaan ja toisinpäin. Voittajat jatkavat finaaliin ja häviäjät saavat pronssin.

”Odotan tätä kisaa innolla, ja hommia tätä kohti on tehty kovaa. Lisäksi on hienoa lähteä matkaan olympiakomitean alla, kun järjestelyt kisoihin on hoidettu esimerkillisesti heidän puolestaan. Tämän vuoden juhannusjuhla on vähän tavallisesta poikkeava, mutta en vaihtaisi sitä mihinkään!:) ”

Titan sarjan lohkovaihe otellaan alkuperäisen aikataulun mukaan perjantaina 23.6. noin klo 13.30, iltapäivällä semifinaalit ja finaali noin kahdeksan aikaan illalla. Aikataulut saattavat tosin muuttua vielä kun lohkoarvonta suoritetaan keskiviikkona 21.6. jolloin on tiedossa myös ottelujärjestys. YLE:llä on esitysoikeudet kisoihin, mutta tarkemmin ei ole tiedossa mitä mahdollisissa lähetyksissä nähdään.

European Games TV näyttää livestreamia jokaiselta päivältä. Titan matsit näkyvät täältä: https://europeangames.tv/sports/karate

Kisasivut: https://www.european-games.org/

Titan sarjan osallistujat: