Suomen kumitejoukkue lauantaina pronssiottelussa Espanjan EM-kisoissa!

24.03.2023

European Championships Senior, Guadalajara, Espanja 22.-26.3.2023 

Karaten EM-kilpailut näyttivät olevan suomalaisten osalta ohi heti karsintavaiheessa eikä yhtään suomalaista nähdä mitaliotteluissa yksilösarjoissa. Mitalit olisivat olleet suurimman osan kohdalla vaatinut venymistä, mutta kun Suomeen ei saatu edes yhtä otteluvoittoa, voidaan tulosta pitää melkoisena pettymyksenä.

Saatiin taas nähdä, että taso on näissä kisoissa erittäin kova eikä vastustajien rankingsijoituksia kannata kovin tarkkaan tuijotella. Kaikki vastustajat ovat tottuneita koviin kisoihin ja vastustajiin, oli rankingsijoitus mikä hyvänsä. Tuttu sanonta kuuluu, että marginaalit ovat pienet, ja sen saivat suomalaiset taas todeta kun tiukat ottelut kääntyivät niukkaan tappioon.

Onneksi naisten kumitejoukkue otteli mahtavasti ja näin myös suomalaisia nähdään mitalimatseissa lauantaina. Kannattaa viritellä vastaanottimet WKF:n YouTube-kanavalle noin klo 17.45!!

Suomalaisten kisakaaviot löydät SPortdatasta

Bess Mänty karsiutui naisten katan ensimmäisellä kierroksella Papuren-katan tuottaessa 37 pistettä, jolla Bess jäi poolinsa viidenneksi neljän päästessä jatkoon.

Titta Keinänen (+68 kg) aloitti pirteästi jahdaten potkuilla pisteitä, mutta kaverin countterilla saama piste jäi ottelun ainoaksi. Pohjois-Makedonian Bojana Manevan tie päättyi seuraavalla kierroksella, joten Titalle ei keräilyjä.

Elina Lehtosen (-68 kg) ensimmäinen ottelu päättyi senshu-tappioon tilanteessa 1-1 itävaltalaiselle junioreiden EM-kolmoselle ja kadettien euroopanmestari Hanna Devigilille, jonka taival puolestaan päättyi heti seuraavaan otteluun. Joten myöskään Elinalle ei auennut keräilymahdollisuutta.

Börn Kulovuoren (-84 kg) tasainen ottelu kolmen premier-mitalin miehen Albanian Alvin Karaqin kanssa päättyi niinikään niukimmalla mahdollisella tavalla suomalaisen 0-1 tappioon. Albanialainen eteni poolifinaaliin, jossa hävisi rankingkolmonen Michele Martinille, ja näin myös Björn jäi ulos keräilyotteluista.

Kiia Koponen (-61 kg) sai ensimmäisellä kierroksella vastaansa naapurimaa Ruotsin Anna-Johann Nilssonin jolla on taskussaan mm. viime vuoden Bakun Premier-osakilpailun hopeasija. Vielä tällä kertaa ruotsalaisen kokemus oli liikaa ja ottelu päättyi 1-4 Kiian tappioksi. Nilsson hävisi tiukan poolifinaalin Saksan kovalle Reem Khamisille, joten myös Kiian taival päättyi ensimmäiseen otteluun.

Naisten joukkuekatassa (Mari Keskiivari,  Jenna Kylmänen, Noora Marttila) Suomen naiset eivät päässeet jatkoon ensimmäiseltä kierrokselta.

Naisten joukkuekumite (Kiia Koponen, Elina Lehtonen, Titta Keinänen) sitä vastoin oli iskussa. Ensimmäisellä kierroksella kaatui Englanti kamppailussa jossa Elina voitti ottelunsa 3-1, Titta hävisi niukasti senshulla 1-1 ja Kiia Voitti 6-4.

Toisella kierroksella vastassa oli Slovakia jonka Suomi pesi 2-1 ( Titta 5-0, Elina 0-2, Kiia 5-0). Kolmannella kierroksella SUomi voitti suorituspisteilla Pohjois-Makedonian 1-1 ( Titta 0-0, Kiia 2-4, Elina 8-0).

Sitten olikin jo vuorossa semifinaali joka meni kivenkovalle Saksan joukkueelle 2-0 (Elina 1-5, Titta 0-1).

Näin Suomen joukkue eteni loistavasti pronssimatsiin jossa vastaan asettuu tiukkaakin tiukempi vastustaja Italia

Lauantain pronssiottelussa Italia oli kovempi 2-0, kun sekä Titta että Kiia hävisivät ottelunsa. Viides sija EM-kisoissa on kuitenkin erittäin hyvä tulos!