Suomalaisille mukavasti otteluvoittoja Espanjan Series A -osakilpailussa

30.01.2022

Ensimmäinen Series A -osakilpailu kahteen vuoteen käytiin viikonloppuna Espanjan Pamplonassa. Series A -kilpailuissa on erittäin kova taso. Niissä kilpailijat yrittävät hankkia WKF-rankingpisteitä, jotta pääsisivät osallistumaan Premium League  -osakilpailuihin. Osallistujia kisassa oli noin 850, 64 eri maasta.

Titta Keinäsen avausvastustaja  alle 68 kilon painoluokassa, Englannin Reisha Hull, kaatui selkeästi  kahdella waza-arin arvoisella potkulla, ja matsi siis Titalle 4-0. Toisella kierroksella vastaan asettui Hollannin Lynn Snel, joka on viime vuoden MM-pronssimitalisti alle 61 kilon sarjasta.  Snel voitti ottelun 3-0 ja eteni aina finaaliin asti, joten Titta pääsi jatkamaan sunnuntain keräilyotteluissa. Keräilyissä mitali oli kolmen otteluvoiton päässä.

Keräilyotteluissa ensimmäinen vastustaja Espanjan Irene Escobar oli aika lailla alakynnessä koko ottelun ajan ja Titta vei sen selkeästi 6-0. Seuraavaksi vastaan asettui kolmen vuoden takainen junioreiden Afrikan mestari Egyptin Nour Akram Soliman Elsemy. Tämä jo huomattavasti tasaisempi ottelu oli kuitenkin koko ajan selkeästi Titan hallinnassa ja päättyi Titan voittoon 2-0. Pronssiotteluvastustaja Ukrainan Elina Sieliemienieva on mm. elokuun Tampereen nuorten EM-kisojen pronssimitalisti ja Kairon Premium Leaguen hopeamitalisti viime vuodelta.  Tiukkaakin tiukempi ottelu päättyi ukrainalaisen niukkaan 0-1 voittoon. Näin Titalle 5.sija.

Tuomas Suur-Inkeroinen kohtasi ensimmäisessä ottelussaan alle 75 kilon sarjassa Ukrainan Serhii Obukhovin joka kaatui luvuin 2-0. Seuraava vastustaja oli Italian vasta 18-vuotias Francesco Caterino jonka hankkima 3-1  pistejohto ei riittänyt, vaan Tuomas kuroi eron ja kiinni ja voitti senhsun turvin ottelun päättyessä 3-3.

Kolmas ottelu Ranskan Rayan Garia vastaan päättyi 0-0 ja ottelu Tuomakselle tuomariäänestyksellä. Poolifinaalin vastustaja oli parin vuoden takainen U21 –ikäluokan Euroopan mestari , Portugalin Tiago Almeida. Tuomas johti ottelua 1-0, kun noin minuuttia ennen ottelun loppua sai hiukan tulkinnanvaraisen hansoku-tuomion ja ottelu siis harmillisesti portugalilaiselle. Almeida hävisi semifinaalin toiselle arvokisamitalistille, Ranskan Kilian Cizolle, joten Tuomas ei päässyt keräilyotteluihin. Kolme voittoa kovatasoisessa kisassa on kuitenkin hieno saavutus  ja nostanee Tuomaksen sijoitusta rankingissa.

Alle 84 kilon sarjassa suomalaisten matsit aloitti Niko Mantere. Hollannin Julian Nobbe oli avauksessa kovempi lukemin 1-5. Nobbe hävisi poolifinaalin, joten Nikolle ei keräilyjä.

Toinen suomalainen samassa sarjassa oli Björn Kulovuori, jonka vastustaja Markus Markkanen sai tunnustaa suomalaisen paremmakseen lukemin 7-5.  Toisessa ottelussa Björn nousi hienosti  1-5 tappioasemasta tasoihin ja ohi, ja voitti ottelun lopulta 6-5. Kolmannen ottelun vastustaja Belgian Anouar Bougrine oli kuitenkin parempi tiukassa 0-1 päättyneessä ottelussa ja näin Björnin kisa päättyi tähän, kun Bougrine hävisi seuraavan ottelunsa.

Kaiken kaikkiaan suomalaisten taisteluilme on vuoden ensimmäisissä kisoissa ollut lupauksia herättävää ja antaa uskoa siihen että kohta näemme myös Premium League –kisoissa kisaajiamme taas palkintopallilla.