Suomalaisille mitaleja ja hyviä sijoituksia viikonlopun kisoissa

24.09.2023

Banzai Cup, Berliini, Saksa, 23.-24.9.2023
Lion Cup, Luxemburg, 23.9.2023

Viikonloppuna käytiin kaksikin kansainvälistä kilpailua, joissa suomalaiset kisaajat menestyivät erinomaisesti.

Banzai Cupin parhaista sijoituksista vastasivat Hämeenlinnan Karateseuran Niko Mantere joka voitti neljällä otteluvoitolla kultaa miesten avoimessa sarjassa sekä Saimi Nikander joka otti samoista kisoista kaksi mitalia voittamalla naisten alle 55-kiloisten kultaa sekä samassa painoluokassa hopeaa U21-ikäluokassa. Tuomas Suur-Inkeroinen sijoittui pronssille miesten alle 75-kilon sarjassa. Pistesijoille yltivät myös Sonya Saadaoui, joka sijoittui viidenneksi U18 -66 kg sarjassa sekä Tuukka Ramula joka hävisi myös pronssiottelun ottamalla hienosti viidennen sijan alle 18-vuotiaiden avoimessa sarjassa. Niilo Hänninen sijoittui samassa sarjassa seitsemänneksi.

Mukana reissussa olivat rohkeasti kansainvälistä kisakokemusta hakemassa myös Lahden Karaten Vanessa Stefanski U14-sarjoissa ja Kasperi Kella U12-sarjoissa, sekä kumitessa että katassa. Katasarjoista molemmat saivat arvokasta kokemusta. Kumitessa Kasperi voitti hopeaa ja Vanessa sijoittui viidenneksi häviten niukasti pronssimatsin.

Banzai Cupin tulokset löydät täältä

Lion Cupissa mukana oli kaksi suomalaista ottelijaa. Venla Karttunen taisteli naisten alle 55-kilon sarjassa keräilyjen kautta hienosti pronssille häviten vain Luxemburgin moninkertaiselle arvokisa- ja premier-mitalistille Jennifer Warlingille. Saman painoluokan U21-sarjasta Venla otti myös pronssia. Aaro Tuominen pääsi pistesijoille sijoittuen seitsemänneksi miesten kivenkovassa alle 84-kilon sarjassa häviten alkulohkossa koko sarjan voittaneelle tanskalaiselle.