Serie A -osakilpailu käyty Turkin Konyassa

11.03.2023

Karate1 Series A, Konya, Turkki 10.-12.3.2023

Vuoden toinen Serie A-osakilpailu käytiin viikonloppuna Turkin Konyassa jossa yli tuhat osallistujaa 76:sta maasta taisteli ranking-pisteistä sekä katassa että kumitessa.

Suomalaisia mukana oli useassa sarjassa. Kaikki suomalaisten yksilösarjat käytiin perjantaina ja katajoukkue oli tatamilla lauantaina.

Sunnuntain mitalimatsit ovat katsottavissa suorana WKF:n Youtube-kanavalla

Bess Mänty selvitti itsensä yli sadan osallistujan joukosta toiselle kierrokselle Papuren-katalla pisteillä 39.1. Toisella kierroksella Bess jälleen raivasi tiensä poolin neljän parhaan joukkoon ja jatkoon Anan-katalla pistein 40.5. Kolmannen kierroksen pisteet 37.7 eivät enää riittäneet. Selviytyminen 16 parhaan joukkoon kovatasoisessa kilpailussa lataa kuitenkin odotuksia kahden viikon päästä käytäviin EM-kisoihin.

Melis Abat voitti ensimmäisen ottelunsa alle 68 kilon sarjassa italialaista vastaan 7-4, mutta hävisi puolalaiselle toisella kierroksella 0-4. Melis ei päässyt keräilyihin.

Yli 68 kilon sarjassa Sonja Voutilaisen tie katkesi ensimmäiseen otteluun, jossa tuli 0-4 tappio turkkilaiselle.

Niko Mantere aloitti voitolla alle 84 kilon sarjassa  kun hän pesi ukrainalaisen 4-0. Toisessa ottelussa kuwaitilainen oli kuitenkin parempi lukemin 0-2, ja Nikon tie päättyi tähän.

Tuomas Suur-Inkeroinen hävisi ensimmäisen ottelunsa kazakstanilaiselle U21-ikäluokan Aasian mestaruuskisojen kolmoselle 0-4. Tuomas ei päässyt keräilyotteluihin.

Naisten katajoukkue (Mari Keskiivari, Noora Marttila, Jenna Kylmänen) ei selviytynyt poolissaan kolmen parhaan joukkoon ja tippui näin jatkosta ensimmäisellä kierroksella.