Premier League Kairo

18.04.2024

Karate1 Premier League, Kairo, Egypti, 19.-21.4.2024

Vuoden kolmas Premier-liigan kilpailu käydään viikonloppuna Kairossa. Ilmoittautuneita on yli 380 59:stä maasta. Premier-liigassa on vain 32 paikkaa per sarja, joten mukana on vain kovimmista kovimmat. Sarjan kisaajat jaetaan neljän urheilijan lohkoihin ja alkusarjat käydään round robin -järjestelmällä eli kaikki kaikkia vastaan arvotun lohkon/poolin sisällä. Kun poolit ovat täynnä, vain voittaja jatkaa semifinaaleihin jotka käydään normaaliin tapaan knock out -järjestelmällä.

Alkusarjat käydään perjantaina ja lauantaina, mitaliottelut sunnuntaina. Björn Kulovuori ja Niko Mantere aloittavat suomalaisten urakan perjantaina alle 84-kilon kivikovassa sarjassa. Sarja alkaa noin klo 18.00 Suomen aikaa.

Björn Kulovuori ottelee lohkossa kolme joka käydään tatamilla kaksi. Aloitusvastustajana on Italian Matteo Fiore (WKF-rankin 10.), joka on parin vuoden takainen U21-ikäluokan maailmanmestari samassa painoluokassa. Puolan Michal Florczak (47.) astelee vastaan toisena. Viimeisenä kantona kaskessa on Japanin Yuta Mori (53.) jolla on saavutuksissaan MM-kisojen kolmas sija vuodelta 2021 Dubain kisoista.

Niko Mantere ottelee lohkossa kuusi joka käydään tatamilla kolme. Nikoa vastaan asettuu ensin Ranskan Adrien Marques (51.), hänelläkin mitaleita Serie A:sta ja EM-kisoista. Toisessa matsissa vastus vain kovenee kun vastassa on Ukrainan erittäin kova ja kokenut Valerii Chobotar (4.). Chobotar on mm. kolminkertainen Premier-osakilpaluvoittaja ja MM-mitalisti. Vastus ei hirveästi helpotu viimeisessäkään matsissa jossa vastaan tulee Marokon Hasan Arslan (8.). Arslan on saalistanut viimeisen puolen vuoden sisällä pari Serie A-voittoa.

Lauantaina on Titta Keinäsen vuoro astella tatamille yli 68-kilon sarjassa. Titta ottelee lohkossa kolme joka käydään tatamilla kaksi. Sarja alkaa noin 16.30. Vastassa ensimmäisenä on Egyptin kaksinkertainen Premier-mitalisti Habiba Hely (25.). Toisena tatamilla on etukäteen ajateltuna pahin ja tuttu  vastustaja, Tunisian Chehinez Jemi (8.), joka on mm. kaksinkertainen Afrikan mestari. Kolmantena vastaan tulee Saksan Amelie Luecke (15.), jolla on pari Serie A -sarjan voittoa ja nuorempien ikäluokkien EM-mitaleita vyöllään.

Kisoja voi seurata livenä WKF:n YouTube-kanavalla

Sportdatasta löytyy sarjat, lohkot ja aikataulut (Huom! Kairossa aika on tunnin jäljessä Suomea)