Otteluvoitot suomalaisille, mutta ei jatkopaikkaa

29.01.2023

Karate 1 Premier League, Kairo, Egypti, 27.-29.1.2023

Vuoden ensimmäiseen Premier-liigan osakilpailuun Kairossa osallistui Suomesta kaksi urheilijaa: Titta Keinänen +68 kg (WKF-ranking 13) ja Björn Kulovuori -84 kg (WKF-ranking 21).

Molempien osalta kisat olivat ranking-pisteiden hankkimisen kannalta erittäin tärkeät, sillä keväällä jaetaan paikat kesällä Puolassa järjestettävään European Games -kisaan.

Kairon kisan kaikki sarjat olivat käytännössä täynnä. Karsinnat käytiin jälleen neljän urheilijan pooleissa round robin -menetelmällä eli kaikki kaikkia vastaan.

Björn Kulovuorella oli etukäteen katsottuna erittäin kova lohko. Ensimmäisessä ottelussa tuli vastaan kokenut Ranskan Jessie Da Costa, jolla on nippu mitaleita niin MM-,EM-, kuin Premier- ja Serie A -tasoiltakin. Vaikka ranking-sijoitus on tällä hetkellä heikompi kuin Björnillä, ei tätä kannata liian tarkkaan katsoa, marginaalit on pienet. Ranskalainen vei avausottelun voiton 4-0.

Toisessa ottelussa vastassa oli ranking-kutonen Michele Martina, jolla on myös kaikenvärisiä mitaleita niin EM- kuin Premier-kisoista. Björn voitti italialaisen viime kohtaamisessa syyskuussa Bakun Premier-osakilpailussa 5-2. Tällä kertaa italialainen oli kuitenkin parempi niukin lukemin 2-1.

Kolmannessa ottelussa Björn kohtasi Ukrainan Valerii Sonnykh:in joka oli mm. Ukrainan viimevuotisessa EM-kisojen joukkuekumiten pronssijoukkueessa. Tämän ottelun Björn voitti 6-3. Tästä lohkosta jatkoon meni Michele Martin.

Titta Keinäsen ensimmäinen vastustaja oli Hollannin Ingrid Creemers, jolla on Premier-tasolta muutama pronssimitali. Hollantilainen sai ottelun alkupuolella perille hyvin ajoitetun uramawashigerin josta saatua 3-0 johtoa Titta lähti aktiivisesti tavoittamaan. Ottelu kuitenkin Creemersille 4-0.

Toinen vastustaja oli aina kovatasoisen Egyptin nuori Dina Mostafa. Rauhallisen alun jälkeen molemmat lähtivät aktiivisesti hakemaan pisteitä, mutta valmentajien haastoista huolimatta tuomarit eivät yrityksistä palkinneet kumpaakaan ja näin ottelu päättyi 0-0.

Titan kolmas vastustaja oli Lily-Roset Nolet. Vasta 18-vuotias kanadalainen on ikäänsä nähden yllättävän korkealla rankingissa, tosin osa pisteistä on haalittu U21-sarjasta, jossa Nolet on mm hallitseva Pan-Amerikan kisojen pronssimitalisti. Titan kaadon jälkeisen zukin avulla saavuttama pistejohto piti aina loppuun saakka, vaikka kanadalainen lähelle pääsikin. Ottelu Titalle 4-3.

Titan yksi voitto, yksi tasapeli ja yksi häviö ei tänään riittänyt jatkoon. Tämän lohkon jatkoon menijä oli kahdella voitolla ja yhdellä tasapelillä Dina Mustafa.

Seuraava Premier-kisa käydään vasta toukokuussa ja sitä ennen aikuisten EM-kisat maaliskuun lopulla. Uutta matoa koukkuun!

Tulokset ja käydyt ottelut Sportdatassa

Tallenteet kaikista ottelupäivistä WKF YouTube-kanavalla