Porec Youth Camp & Karate K1 Youth League 2023

01.07.2023

Youth Camp & Karate K1 Youth League 2023, Porec, Kroatia 26.6.-2.7.2023

Suomesta osallistui viikonloppuna Kroatian Porecissa järjestetylle WKF Youth Camp ja Cup sekä K1 Youth Leagueen yhteensä kymmenen nuorta. Leirillä harjoituksia oli alkuviikosta maanantaista keskiviikkoon, kilpailut alkoivat keskiviikkona Youth Cup parakarate sekä U12 sarjoilla, jatkuen sunnuntaihin asti, jolloin käydään vielä Youth Cupin U14 sarjat. Torstaista lauantaihin kilpailtiin WKF K1 Youth League kilpailussa. Youth Leaguessa kisaajia oli yli 3200, 72 maasta.

Harjoituksissa pääsi harjoittelemaan monipuolisesti maailman huippujen opastuksessa, ympäri maailmaa tulevien muiden kilpailijoiden kanssa. Leirillä ohjaajina toimivat katassa Damian Quintero ja kumitessa Stanislav Horuna, Douglas Brose sekä Andelo Kvesic.

Torstaina kisasivat U21-sarjat joissa Suomesta oli neljä urheilijaa. Jesse Lehtinen voitti ensimmäisen ottelunsa alle 60 kilon sarjassa, mutta hävisi toisen ottelunsa tänä vuonna jo kaksi Youth League-kisaa voittaneelle kazakstanilaiselle 0-6 ja ottelut päättyivät siihen. Leevi Saario hävisi ensimmäisen ottelunsa – 67 kilon sarjassa niukasti 3-4, eikä päässyt keräilyihin. Myös Nooa Paukkolan matka katkesi tappioon ensimmäisessä ottelussa -84 kilon sarjassa.

Kiia Koponen voitti ensimmäisen ottelunsa alle 61 kilon sarjassa, mutta hävisi toisen koko kisan kakkoseksi yltäneelle espanjalaiselle Trenado Martinezille. Koska tämä Espanjan Youth League-kisan huhtikuussa voittanut espanjalainen eteni finaaliin, aukeni Kiialle paikka keräilyihin, jossa ensimmäisenä tuli vastaan islantilainen jonka Kiia selvitti selkeästi voittamalla 8-0. Toisessa ottelussa kaatui Belgian Bougrine, ja edessä olikin pronssimatsi. Siinä vastaan asettui tämän vuoden aikuisten EM-kilpailujen pronssimitalisti, Kreikan Chrysopoulou. Erittäin tasainen ottelu päättyi niukasti Kiian 4-5 tappioon, ja Kiialle siten arvokas viides sija.

Perjantaina oli vuorossa U18-sarjat, joissa Suomella oli mukana kaksi kisaajaa. Katassa Nea Lehtisen Gojushiho Sho ei riittänyt jatkoon ensimmäiseltä kierrokselta. Poikien yli 76 kilon sarjassa Jimi Mantere hävisi niukasti ensimmäisen pisteen edulla Italian Nicholas Martellinille, joka taisteli itsensä aina finaaliin asti. Täten Jimi pääsi keräilyotteluihin jossa vastaan tuli Ukrainan Aleksieienko joka voitti ottelun 7-0. Jimin ensimmäinen vastustaja Martellini voitti lopulta koko sarjan.

Lauantaina U16-sarjan katassa Nika Kuusi karsiutui ensimmäisellä kierroksella Gojushiho Dai -katalla. Kun myös Amanda Mertamo karsiutui tappiolla ensimmäisellä kierroksella yli 61 kiloisten sarjassa, oli kisat suomalaisten osalta käyty. Kaikille taas lisää oppia ja kokemusta sekä leiriltä että kisoista. Suomalaisten parhaaksi saavutukseksi ja ainoaksi pistesijaksi jäi Kiia Koposen viides sija.