Nuorten MM 1. päivän raportti ja 2. päivän ennakko

09.10.2024

WKF Cadet, Junior and U21 World Championships 2024, Venetsia, Italia, 9.-13.10.2024

Jesse Lehtinen sarjassa U21 -60 kg otteli ensimmäisellä kierroksella Marokon Ahmed Haddadia vastaan, joka on mm. Afrikan mestaruuskisojen pronssimitalisti tältä vuodelta. Sinänsä tasaisessa ottelussa marokkolainen otti vaadittavat pisteet epämääräisellä etujalan mawashigerilla ja parilla zukilla ja ottelu hänelle 4-0. Jesse ei päässyt keräilyihin.

Kiia Koponen sarjassa U21 -68 kg otteli ensimmäisen ottelunsa Tunisian Meriame Ettalebia vastaan, joka on Afrikan mestaruuskisojen hopeamitalisti tältä vuodelta ja mm. juniorisarjan Afrikan mestari vuodelta 2022. Tässä ottelussa tunisialainen oli kuitenkin vastaantulija, kun Kiia naputteli selkeän 7-0 voiton.

Toisessa ottelussa vastassa oli kadettien maanosamestaruuden viisi vuotta sitten ottanut Kanadan Olivia Deane. Tämäkin ottelu oli selkeästi Kiian hallussa vaikka kanadalainen alussa johtikin, ja loppupisteet Suomeen 12-4.

Kolmannen ottelun Kiia vei nimiinsä yhtä selkeästi eikä U18-ikäluokan euroopanmestarilla, Tanskan Line Zahco Knudsenilla, ollut sanan sijaa. Pisteet lopulta 5-0 Kiialle ja edessä oli poolifinaali.

Poolifinaalissa vastaan asettui Tampereen nuorten EM-kisoissa 2021 U18-ikäluokan euroopanmestaruuden voittanut Ukrainan Vira Vohlinska. Tasaisesti edennyt ottelu olisi voinut mennä miten päin vain, mutta nyt se kääntyi ukrainalaiselle niukasti 4-3. Ukrainalainen hävisi semifinaalin, joten Kiialle ei auennut keräilymahdollisuutta.

Leevi Saario sarjassa U21 -67 kg aloitti Australian Stephen Cameronia vastaan, joka on Oseanian mestaruuskisojen hopeamitalisti tältä vuodelta ja juniorisarjan maanosan mestari vuodelta 2022. Leevi jätti ratkaisun viimeiselle 15 sekunnille, jonka aikana otti kolme pistettä australialaisen johdettua siihen asti. Voitto Leeville 3-1.

Toisella kierroksella sarjan hallitseva euroopanmestari, Bosnia Herzegovinan Bekir Grabus, ei esittänyt kummoisiakaan otteita. Leevi aloitti erittäin aktiivisesti, mutta kun lopputulos oli 0-0, viimeisten hetkien aktiivisuus vei Grabuksen voittoon tuomariäänin 3-1. Grabus hävisi poolifinaalin, joten Leeville ei myöskään keräilymahdollisuutta auennut.


Torstaina on vuorossa junioreiden eli U18-ikäluokan kumiten karsinnat.

Jimi Mantere aloittaa urakkansa U18  +76 kg sarjassa tatamilla 5 ja vastassa on Skotlannin Alasdair Grantham. Ykköspooli alkaa aikataulun mukaan klo 12.45 ja Jimillä on poolin kolmas ottelu.

Vanessa Kirov kisaa sarjassa U18 -66 kg, ja myös ykköspoolissa, joka alkaa tatamilla yksi noin klo 14.20. Vastassa on Ukrainan Uliana Baranova, jolla on yksi Youth Leaguen pronssi taskussaan tämän vuoden Porecin kisasta. Vanessan ottelu on poolin neljäs.

Livestream löytyy kisajärjestäjän sivuilta: https://www.worldchampionshipvenice2024.it/