Maria Korpela uusi pronssinsa opiskelijoiden EM-kisoissa

23.07.2023

European Universities Combat Championships 2023, Zagreb, Kroatia 20.-23.7.2023

Kamppailulajien opiskelijoiden EM-kisat käytiin viikonloppuna Kroatiassa Zagrebissa. Suomalaisten saldona kisoista oli kaksi pronssia ja kaksi viidettä sijaa.

Perjantaina käytiin yksilösarjat jotka aloitettiin katalla. Noora Marttila, Jenna Kylmänen ja Mari Keskiivari eivät päässeet omista lohkoistaan jatkoon ensimmäiseltä kierrokselta, mutta Bess Mänty voitti hienosti oman lohkonsa edeten jatkoon. Bess selvitti itsensä edelleen jatkoon toiselta kierrokselta ja semifinaalista aina pronssiotteluun asti, jossa isäntämaan Ivana Raguz oli niukasti 0,1 pistettä parempi. Bessille näin viides sija.

Venla Karttunen hävisi alle 55 kilon sarjassa ensimmäisen ottelunsa 1-3 saksalaiselle Nourhene Saidille, joka hävisi kolmannen ottelunsa, joten Venlalle ei auennut mahdollisuutta keräilyihin.

Alle 61 kilon sarjassa Kiia Koponen hävisi tasaisen ja tarkan ottelun hantei-tuomiolla Ukrainan Anna Heikolle. Ukrainalainen hävisi seuraavan ottelunsa, joten myöskään Kiialle ei keräilyjä.

Naisten yli 68 kilon sarjassa Suomesta oli mukana kaksi osallistujaa. Maria Korpela ja Sonja Voutilainen oli lisäksi arvottu samaan lohkoon. Voutilainen aloitti komeasti kahdella voitolla Englannin Bevanista ja Bosnia ja Hertsegovinan Omerovicista, kunnes hävisi kolmannen ottelunsa finaaliin yltäneelle ja sarjan voittaneelle Kyproksen Giamoukille. Näin Sonjalle aukesi tie keräilyihin. Korpela aloitti tätä samaista Serie A:sta mitaleita napsinutta Kyproksen EM- ja MM-kisaedustaja Theodosia Giamoukia vastaan ja hävisi 9-2. Näin molemmat naiset olivat keräilyissä, jossa Korpelaa vastassa oli ensin Turkin Sude Nemli, ja voiton jälkeen pronssiottelussa olivatkin vastakkain Voutilainen ja Korpela. Maria Korpela voitti ottelun 7-0 ja näin hänelle pronssia ja Voutilaiselle viides sija.

Myös miesten alle 84 kilon sarjan suomalaiset kisaajat Björn Kulovuori ja Aaro Tuominen kisasivat samassa lohkossa. Björnin ensimmäinen vastustaja oli viime vuoden EM-pronssimitalisti Petar Spasenovski Pohjois-Makedoniasta, joka voitti tiukan ottelun 4-3. Spasenovski eteni aina poolifinaaliin asti, jonka kuitenkin hävisi, eli Björn ei päässyt keräilyihin. Tuomisen esteeksi koitui sama herra. Ensimmäisen ottelunsa Englannin William Hukea vastaan Aaro voitti 3-0, mutta toisen hävisi tätä Pohjois-Makedonialaista vastaan 1-7. Eikä siis keräilyjä myöskään Aarolle.

Sunnuntain finaalipäivänä käytiin joukkuekata suoraan finaalina, koska mukana oli vain neljä joukkuetta. Suomen edustajina olivat viime vuoden voittajat (Jenna Kylmänen, Noora Marttila, Mari Keskiivari). Joukkueen Kanku Sho antoi pisteitä 35,3, jolla irtosi pronssia.