Kultaa, hopeaa ja pronssia opiskelijoiden EM-kisoista

27.07.2017

Opiskelijoiden EM-kilpailut 25.-27.7. 2017 Coimbra, Portugali

Suomen kahden naisen joukkue saalisti yliopisto ja korkeakouluopiskelijoiden EM-kisoista Portugalin Coimbrasta kolme mitalia. Suomesta kisoihin osallistuivat Emma Aronen (Turun Yliopisto) ja Titta Keinänen (Turun Humanistinen ammattikorkeakoulu) jotka osallistuvat henkilökohtaisten sarjojen lisäksi myös joukkuekilpailuun.

Suomen naisten joukkue voitti opiskelijoiden EM- kultaa.

Joukkuematseihin Suomi lähti altavastaajina, sillä kolmen hengen joukkueessa oli nyt Suomella vain kaksi ottelijaa. Joukkueissa otellaan kahdesta otteluvoitosta, joten molempien suomalaisten oli voitettava ottelunsa. Ja näin myös tapahtui, sillä Aronen ja Keinänen eivät hävinneet joukkuekilpailussa otteluakaan. Matkalla kaatuivat vahvat karatemaat Turkki, Espanja, Itävalta ja lopulta finaalissa nujertui Makedonia.

Molemmille suomalaisille myös mitali henkilökohtaisissa sarjoissa.

Emma Aroselle hopeaa.

Naisten -61kg sarjassa otteleva Aronen pääsi arvalla suoraan toiselle kierrokselle missä kohtasi Portugalin Costan. Aronen voitti ottelun 2-0. Seuraavaksi Aronen kohtasi Espanjan Lopezin. Espanjalainen väänsi ottelussa polvensa ja joutui keskeyttämään ottelun, joten luovutus voitto Aroselle. Seuraava ottelu oli semifinaali, jossa Aronen kaatoi Espanjalaisen Morenon 3-0. Sarjan loppuottelussa Aronen kärsi kisojen ainoan tappionsa Portugalin Alexandra Silvalle  0-1

Titta Keinäselle pronssia!

Naisten +68kg sarjan avauskierroksella Titta Keinänen voitti Saksan Libergin 5-0. Seuraavassa ottelussa kaatui Kroatian Katavic 3-0. Näin myös Keinänen oli edennyt semifinaaliin, jossa kohtasi Portugalin Oliveiran. Keinänen joutui tunnustamaan portugalilaisen paremmakseen pistein 0-4 ja joutui tyytymään pronssiotteluun. Pronssiottelussa Keinänen kukisti Espanjan Alba Ropero Palaciosin 3-0.

Tulokset ja tilastot

https://www.sportdata.org/wkf/set-online/veranstaltung_info_main.php?active_menu=calendar&vernr=151#a_eventhead