Kulovuori pronssiottelussa Turkin Serie A -kisassa

25.09.2022

Karate1 Series A, Kocaeli, Turkki, 23.-25.9.

Kauden kolmas Serie A -sarjan kisa käytiin viikonloppuna Turkin Kocaelissa. Yli tuhat kisaajaa 75:stä maasta taisteli sijoitusten lisäksi arvokkaista ranking-pisteistä. Kisassa nähtiin seitsemän suomalaista urheilijaa, ja pitkästä aikaa tällä tasolla myös katajoukkue.

Perjantaina suomalaisista karsinnat aloittivat Björn Kulovuori ja Niko Mantere alle 84 kilon sarjassa, sekä Tuomas Suur-Inkeroinen alle 75 kilon sarjassa.

Nikon ensimäisessä ottelussa vastassa oli Ukrainan Valerii Sonnykh. Ukrainalainen vei voiton 6-1. Ukrainalainen voitti poolin, mutta hävisi semifinaalissa joten Nikolle ei auennut mahdollisuutta keräilyotteluihin.

Björn hoiti ensimmäisen matsin rutiinilla Hollannin Aouab El Feddalia vastaan voitokkaasti 2-0. Toisessa ottelussa vastassa oli tuore nuorten EM-pronssimitalisti Italian Gabriele Rossini, jonka Björn voitti tuloksella 2-1. Kolmannessa ottelussa vastaan tuli Iranin Keyvan Baban. Ottelu oli erittäin tasainen päättyen 2-2 ja Björn jatkoon ensimmäisen pisteen edulla.

Neljännessä ottelussa oli pelissä jo poolin voitto Algerian Oussama Zaidia vastaan. Ottelu eteni pitkään hyvin tasaisena kunnes Björn viimeisellä minuutilla nakutteli kolme zukia pisteen arvoisesti ja voitti 4-1. Tämä tiesi siis Björnille semifinaalipaikkaa, jossa vastassa oli kisamaan nuoremmista ikäluokista arvokisamitaleja napannut Hasan Arslan. Ottelu päättyi 2-0 turkkilaisen hyväksi ja Björn suuntasi näin sunnuntain pronssiotteluun.

Pronssiottelun vastustajaksi keräilyotteluista selviytyi Iranin kuuden vuoden takainen Aasian mestari Mohammadreza Gilanpoor. Ottelu oli jälleen tasainen ja tarkkaileva, mutta iranilainen sai kuitenkin kaksi lyöntiä perille ottelun mittaan ja näin Björnille 2-0 tappio ja viides sija.

Tuomaksen ensimmäinen vastustaja oli Italian Lorenzo Massa, jota vastaan Tuomas otti heti ottelun alussa kolmeen pisteen kaulan ipponilla ja piti ottelun hyvin hallussaan loppuun asti voittaen selkeästi 5-0. Toisessa ottelussa Latvian Artur Stepanov oli kuitenkin parempi luvuin 2-0. Latvialainen hävisi seuraavan ottelunsa, joten Tuomakselle ei keräilyjä.

Lauantaina vuorossa oli katajoukkue (Mari Keskiivari, Jenna Kylmänen, Noora Marttila) ja Melis Abat alle 61 kilon sarjassa.

Katajoukkue oli ensimmäistä kertaa näin tiukassa koitoksessa. Opiskelijoiden EM-kisoissa ei vielä löytynyt yhtään vastustajaa, mutta nyt sarjassa oli 12 muutakin kovaa joukkuetta. Katajoukkueen naiset olivat tyytyväisiä ensimmäiseen tosikoitokseensa, mutta Gojushiho Sho pisteillä 21.22 ei riittänyt jatkoon.

Turkissa asuva ja harjoitteleva Melis aloitti urakkansa Iranin Atousa Golshadnezhadia vastaan joka on viime vuoden Aasian mestari U21-ikäluokassa. Iranilainen nappasi pisteitä tasaiseen tahtiin ja voitti ottelun 7-0. Golshadnezhadi eteni aina neljänteen otteluun, jonka kuitenkin hävisi, ja näin ollen Melis ei päässyt keräilyotteluihin.

Kisojen tulokset ja kaaviot löytyvät Sportdatasta

Sunnuntain mitaliotteluita voi katsella myös jälkikäteen nauhotteina WKF:n YouTube-kanavalta.

 

Suomen Karateliitto