Karatetuomarit valittu Tokion Olympialaisiin 2020

16.11.2019

Pirkko Heinonen on yksi viidestätoista tuomarista, jotka maailman karateliitto WKF on nimennyt Tokion Olympialaisiin 2020.

Tokion Olympialaisten karatekilpailu käydään 6.-8.8.2020. Heinonen matkaa Tokioon yhdessä 14 muun karaten huipputuomarin kanssa.

Ei ole sattumaa, että juuri Heinonen valikoitui tähän ryhmään. Taustalla on kova työ, näytöt ammattimaisesta osaamisesta ja pitkiä tuomarointimatkoja ympäri maailmaa. Heinonen kertoo valinnan olevan tavoitteiden ja unelman täyttymys, joka on ollut haaveena jo pitkään. Valinta tuo myös mukanaan vastuun, tuomareilta odotetaan paljon. Kilpailuihin on lähdettävä nöyrällä asenteella – tuomiot otteluissa tulee antaa tarkasti, puolueettomasti ja perustellusti.

Valinta tuomariksi Tokioon on historiallinen saavutus Heinoselle ja hänen kollegoilleen, sillä karate on ensimmäistä kertaa mukana Olympialaisissa – eikä jatkosta ole vielä varmuutta.

Ennen Tokion Olympialaisia Heinosella on edessään vielä kiireinen vuosi. Hänet on nimetty myös Karate 1 Youth Leaguen Limassolin osakilpailun ylituomariksi. Tuomareilla on myös velvollisuus käydä tuomitsemassa kilpailuissa kolmella eri mantereella, joka tietää Heinoselle kiireisiä viikonloppuja karaten parissa. Nyt Heinosella on kuitenkin hetki aikaa nauttia kovan työn tuomasta tunnustuksesta ja kääntää katse kohti tulevaa merkittävää karatevuotta 2020.

Suomalaista karatekoista Olympiapaikkaa Tokioon tavoittelee myös Titta Keinänen. Keinäsellä on vielä edessään raskas karsintakilpailujen rupeama. Olympiaranking-pisteistä taistellaan aina 6.4.2020 asti. Tämän jälkeen käydään vielä ylimääräinen Olympiakarsintaturnaus Pariisissa, jossa kamppailevat ne urheilijat, jotka eivät saavuta paikkaa Olympialaisiin rankingin kautta. Edessä on siis jännittävä vuosi suomalaisen karaten osalta.