Karate1 Premier League Pariisi – ennakko

26.01.2024

Karate1 Premier League, Pariisi, Ranska, 26.-28.1.2024

Vuoden ensimmäinen Premier League -osakilpailu käydään viikonloppuna Pariisissa. Vuoden 2025 Kairon MM-kisojen karsintajärjestelmän ansiosta kisoihin oli tunkua ja lähes kaikki sarjat ovat täynnä kun urheilijat saalistavat ranking- ja karsintapisteitä. Noin 70 prosenttia top 32 -urheilijoista on paikalla ja noin 80 prosenttia top 10 -urheilijoista. Mukana on yhtä vaille kaikki Premier Grand Winnerit ja kahdeksan kahdestatoista puolustavasta maailmanmestarista. Taso on siis raudankova.

Suomesta paikalla on kolme urheilijaa. Karsinnat käydään perjantaina ja lauantaina jo tuttuun tapaan round robin- järjestelmällä, eli kaikki kaikkia vastaan poolin sisällä. Mitaliottelut käydään sunnuntaina.

Björn Kulovuori starttaa ensimmäisenä alle 84-kilon sarjassa ykköspoolissa tatamilla yksi, perjantaina noin kello 18.20 (Suomen aikaa). Vastassa Björnillä on Japanin Serie A ja Premier-mitaleja napsinut Junya Eto ja noin klo 18.40 Kroatian Enes Garibovic, vuoden 2023 euroopanmestaruuskisojen hopeamitalisti. Kolmas ottelu käydään noin klo 19.15 ja vastassa on aina kovan Egyptin seitsemän Premier-mitalin mies Mohamed Ramadan.

Samassa sarjassa Niko Mantere ottelee poolissa 8 tatamilla neljä. Ja kovassa poolissa otteleekin, vaikka vastustajia on vain kaksi. Ensimmäisenä vastassa klo 18.25 on Kroatian Ivan Kvesic, jolla on vuosien varrelta runsaasti mitaleja kaikilta tasoilta. Myös maailmanmestaruus. Toisessa ottelussa joka käydään noin 19.15 vastus ei helpotu, sillä vastassa on Egyptin Youssef Badawy, useiden muiden mitalien lisäksi maailmanmestari hänkin.

Titta Keinänen ottelee lauantaina poolissa viisi kello neljän jälkeen, tarkemmat aikataulut julkistetaan myöhemmin. Titalla on vastassaan ensimmäisenä Englannin Rochelle Walters, toisessa ottelussa Egyptin muutaman Premier-mitalin nainen Habiba Helmy ja viimeisenä Saksan Selina Stamer.

Perjantain ja lauantain otteluita voi seurata livenä WKFn YouTube-kanavalta

Kaaviot ja aikataulut löytyvät Sportdatasta

Tsemppiä kisaajille!