Karate 1 Premier League Kairo -ennakko

25.01.2023

Karate 1 Premier League, Kairo, Egypti, 27.-29.1.2023

Vuoden ensimmäiseen Premier-liigan osakilpailuun Kairossa osallistuu Suomesta kaksi urheilijaa: Titta Keinänen +68 kg (WKF-ranking 13) ja Björn Kulovuori -84 kg (WKF-ranking 21).

Molempien osalta kisat ovat ranking-pisteiden hankkimisen kannalta erittäin tärkeät, sillä keväällä jaetaan paikat kesällä Puolassa järjestettävään European Games -kisaan. Tällä hetkellä molempien EG-kisarankingsijoitus on 11. (siis vain eurooppalaiset huomioiden), kun kisaan pääsee 8/sarja. Tosin mukaan pääsee ainoastaan yksi urheilija/maa, ja molempien edellä on kisaajia samasta maasta.

Puolalla on kisaisäntänä myös oikeus saada kisaaja joka sarjaan riippumatta ranking-sijoituksesta. Lisäksi maaliskuun 22.-26. Espanjassa käytävien EM-kisojen 3 parasta pääsee automaattisesti mukaan (pronssimitalisteista paremmalla rangkinsijoituksella oleva). Lisäksi jaetaan niin sanottuja Universality Place -paikkoja maille, joiden urheilijat eivät ole täyttäneet muita valintaehtoja. Valintatilanteen seuraaminen pelkkiä ranking-listoja katsomalla ei siis ole aivan yksinkertaista. Valinnat julkaistaan maaliskuun EM-kilpailujen jälkeen.

Kairon kisan kaikki sarjat ovat täynnä. Premier-liigaan on automaattinen osallistumisoikeus vain WKF-rankingin 32:lla parhaalla per sarja. Sitäkin huonommalla sijoituksella toki pääsee mukaan, jos paikkoja jää täyttämättä.

Karsinnat käydään jälleen neljän urheilijan pooleissa round robin -menetelmällä eli kaikki kaikkia vastaan. Poolien painotettu arvonta suoritetaan torstaina klo 19.00, jonka jälkeen Sportdatasta löytyvät sekä poolikaaviot että tarkemmat aikataulut. Sekä Titta (alustavan aikataulun mukaan noin klo 16.30) että Björn (noin klo 12.00) karsivat lauantaina, mitaliottelut käydään sunnuntaina. Kaikkien päivien ottelut näkyvät suorana WKF Youtube-kanavalla.

Sportdata 

European Games kotisivu

European Games valintakriteerit

WKF YouTube-kanava