Haku maajoukkueen valmennusryhmiin on auki!

17.06.2024

HAKU MAAJOUKKUEEN KUMITEN JA KATAN VALMENNUSRYHMIIN syksyllä 2024

Karateliiton olympiakaraten valmennusryhmiin haku on käynnissä 31.7.2024 asti 12-15 -vuotiaille uusille, ei vielä ryhmissä oleville nuorille.

Toiminnan tavoite:
Tavoitteena on, että valmennusryhmiin kuuluvat nuoret harjoittelevat pääosin seuroissaan oman valmentajansa ohjauksessa ja vanhempiensa kannustamana ja tukemana monipuolisesti ja riittävän paljon, jotta heillä on mahdollisuus kehittyä edustusurheilijoiksi ja kansainväliselle huipputasolle. Valmennusryhmien toimintaan osallistuminen on tärkeä osa tätä polkua. Liiton valmennusryhmätoiminan tavoitteena on tunnistaa nämä nuoret urheilijat ja heidän valmentajansa sekä tukea heitä heidän toiminnassaan joka tehdään mitä suurimmassa määrin seuroissa ja oman henkilökohtaisen valmentajan ohjauksessa.

Kenelle toiminta on tarkoitettu:

12-15-vuotiaille tavoitteellisesti harjoitteleville nuorille.

Toiminnan sisältö:
Karateliitto tarjoaa valmennusryhmille toiminnallista tukea. Suoraa taloudellista tukea urheilijoille tai heidän valmentajilleen ei makseta. Mahdollisia karatekan tai valmentajan matka- tai majoituskuluja ei myöskään korvata.

Valmennusryhmien urheilijat kutsutaan mukaan Pajulahden leirille omakustannushintaan noin 4-8 kertaa vuodessa.
Valmennusryhmään pääseminen on askel kohti edustusurheilijaksi pääsemistä. Urheilijoiden, seurojen ja seuravalmentajien välinen yhteistyö on keskeistä. Kaikkiin valmennusryhmien tilaisuuksiin ovat tervetulleita mukaan myös urheilijoiden henkilökohtaiset ja seuravalmentajat.

Miten haen mukaan:
Valmennusryhmään haetaan linkin takana olevalla kaavakkeella. Hyväksytyille hakijoille pidetään katselmus 6.-8.9. Pajulahden valmennusryhmien leirin yhteydessä, jonka tarkempi aikataulu ja kutsu ilmoitetaan myöhemmin katselmukseen hyväksytyille.

Hakuaika päättyy 31.7.

Valmennusryhmään mukaan pääsemisen kriteerit perustuvat ensisijaisesti harjoittelumääriin, harjoittelun laatuun ja monipuolisuuteen sekä harjoitteluasenteeseen. Toki myös kilpailumenestyksellä ja tavoitteellisuudella on merkitystä. Muita vaatimuksia mukaan pääsemiseksi on aktiivinen kilpaileminen.

Linkki kaavakkeeseen

Yli 15 vuotiaat nuoret tai aikuiset, jotka tavoittelevat paikkaa Karateliiton valmennusryhmissä:

Yli 15-vuotiaat hakevat valmennusryhmiin samalla hakukaavakkeella, mutta haku on auki jatkuvasti ja heille ilmoitetaan erikseen koska heidän mahdollinen katselmuksensa suoritetaan. Katselmus järjestetään valmennusryhmien leirin yhteydessä try-out periaatteella. Leirin ajankohta ilmoitetaan hyvissä ajoin katselmukseen valituille.

Lisätietoa:

Kumite
Nelli Mantere
nelli.mantere@karateseura.fi
040-8435873
Kata
Mika Virkkunen
mika.virkkunen@karateliitto.fi
044-3303004
Valmennusvaliokunta
Suomen Karateliitto