Fujairah Premier League -ennakko

17.02.2022

Viikonloppuna käytävässä Fujairah Premier League  -osakilpailuissa Arabiemiraateissa suomalaisista mukana ovat Titta Keinänen +68 kg painoluokassa (WKF-ranking 8.) ja Björn Kulovuori -84 kg (51.). Tuomas Suur-Inkeroinen joutuu jättämään kisat väliin pienen loukkaantumisen takia. Molemmat suomalaiset aloittavat lauantaina. Mitaliottelut käydään sunnuntaina.

Kaaviot ja aikataulut sekä liveseuranta tuttuun tapaan Sportdatassa.

WKF Youtube-kanavalta voi seurata livenä kaavioiden julkaisua torstaina klo 16 alkaen (Suomen aikaa). Samassa lähetyksessä kerrotaan myös uudesta kisaformaatista. Samalta kanavalta voi seurata myös kisoja livenä.

Premier League on karatessa arvokisojen ohella se ylin taso. Premier-osakilpailuissa on paikkoja uudessa formaatissa vain 32 per sarja, joten pääsy näihin kekkereihin riippuu WKF-rankingista. Näitä ranking-pisteitä voi kerryttää arvokisoissa ja Series A –kisoissa sekä tietysti näissä Premier-kisoissa.

Kisoihin on kolmiportainen ilmoittautumisjärjestelmä, joten niihin voi päästä vaikka ei olisikaan 32 parhaan joukossa ranking-tilastoissa:

  1. vaihe
  • Ilmoittautumisvaiheen ensimmäisellä viikolla ilmoittautumisen voivat hoitaa ainoastaan kansalliset liitot, jotka saavat ilmoittaa urheilijoita jotka ovat sarjassaan WKF-rankingissa sijoilla 1-32
  • Toisen viikon ilmoittautumisvaiheessa voivat ilmoittautua ne urheilijat, jotka ovat WKF-rankingissa sijoilla 1-32
  1. vaihe
  • Jos vapaita paikkoja vielä on, seuraavan kahden viikon aikana voivat ilmoittautua urheilijat jotka ovat rankingissa sijoilla 33-64
  1. vaihe
  • Jos vapaita paikkoja edelleen on, voivat seuraavan kahden viikon ajan ilmoittautua urheilijat, jotka ovat rankingissa sijoilla 65-100

Tässä vuoden ensimmäisessä Premier-kisassa kaikki sarjat eivät tulleet ihan täyteen, mutta odotettavissa on että koronan hellittäessä kisa jo itse kilpailuun pääsemisestä tiivistyy, joten ranking-pisteiden saalistaminen on yhä tärkeämpää.

Kilpailujärjestelmä on myös uusi ja hiukan erilainen. Peli on yhtä raakaa, mutta ainakin se takaa kaikille useampia matseja:

  1. Karsintakierrokset käydään kahdeksassa (mikäli 32 osallistujaa) neljän hengen poolissa Round Robin –systeemillä (kaikki kaikkia vastaan). Vain poolin voittaja pääsee jatkoon.
  2. Poolien voittajat kohtaavat neljännesvälierissä.
  3. Neljännesvälierien voittajat menevät semifinaaliotteluihin, joista voittajat kultaotteluun. Neljännesvälierissä finalisteille hävinneet pronssimatseihin semifinaalien häviäjiä vastaan.
  4. Finaaleissa ratkeaa mitalit, ja kaksi pronssia siis jaetaan.

 

Tsemppiä kisaajille!