Finnish Open 16.9.2017

29.08.2017

Karaten Finnish Open palaa Helsinkiin pitkän tauon jälkeen. Kilpailu käydään 16.9.2017. Klo 10.00 alkavat karsinnat katasarjoilla ja klo 18.00 käynnistyvät Superfinaalit neljällä finaaliottelulla.

Kilpailu on kansainvälisempi kuin vuosiin

Tällä hetkellä kilpailuun on ilmoittautunut 250 kilpailijaa Suomen lisäksi: Iranista, Nepalista, Venäjältä, Turkista, Englannista, Norjasta, Ruotsista, Latviasta ja Virosta. Ruotsista on kilpailuun tulossa suurin joukkue 50 kilpailijalla. Ruotsin maajoukkue osallistuu tapahtumaan 22 kilpailijalla. Myös Virosta osallistuu kovin kärki Li Lirismaan johdolla Finnish Openiin.

Tuomareina kansainväliset huiput

Kilpailujärjestämisestä vastaava Tapanilan Erä päätti syksyllä 2016 panostaa kansainvälisiin tuomareihin. Kansainäliset tuomarit tuovat kilpailulle tunnettuutta ja näkvyyttä. Työ on tuottanut tulosta ja ulkomaisia tuomareita osallistuu kilpailuun yhteensä 15. Kymmenen heistä omaa WKF/EKF -tuomarilisenssin ja viisi toimivat Nordic referee -tasolla. Tuomarit tulevat Suomen lisäksi Englannista, Tanskasta, Virosta, Latviasta ja Ruotsista.

Tapahtuma kerännyt seurat yhteen talkoisiin

Tuleva Finnish Open 2017 järjestetään usean seuran voimin. Pääjärjestäjä on Tapanilan Erä. Erällä on kymmenen hengen organisaatiotoimikunta, joka on työstänyt kilpailuja vuoden päivät. Kohta on H-hetki käsillä. Kilpailuviikonloppuna Erältä mukana on reilut 30 vapaaehtoista. Erä saa kolme henkilöä Karateliitosta apuun viikonlopuksi pystyttämään ja käyttämään Sportdata -järjestelmää.

Tatami- ja toimitsija apuja Erä saa Lahden Karatesta, Porin Shotokanista ja Seitokaista sekä Meidokanista. Lääkärit ovat niin ikään muiden seuran kilpailijoiden vanhempia Lohjalta ja Gijomonkaista. Kilpailunjohtajana toimiva Erän karatejaoksen lajipäällikkö, Maija Laaksonen, onkin erittäin kiitollinen Erän saamasta avusta ja tuesta kilpailujärjestelyissä.

Kilpailupaikkana Tapanilan Urheilukeskuksen Mosahalli

Kilpailut käydään Tapanilan Urheilukeskuksen salibandyhallissa. Tatameita tapahtumassa on kolme. Lämmittelyalueena toimii Tapanilan Erän nyrkkeilyjaoksen harjoitussali.

Halli vetää katsojia lehtereille noin 500. Koillis-Helsingin Lähitieto on tapahtuman mediakumppani ja näkyvyyttä odotammekin saavamme aluelehden mukana. Toivomme, että kilpailupäivänä tunnelma on katossa ja kannustus eräläisille ja kaikille suomalaisille kovaa, toteaa Laaksonen.