Elina Lehtonen nuorten Olympiakarsinnoissa viides

03.07.2018

elina-lehtonen-karate

Argentiinassa pidettäviin nuorten Olympialaisten karaten karsintakilpailut käytiin Kroatiassa 29-30.6. Suomesta oli mukana yksi edustaja, Euran karateseuran Elina Lehtonen. Nämä olivat historiallisesti karaten ensimmäiset Olympiakarsinnat.

Kilpailuja oli kahtena päivänä ja molempien päivien kaksi parasta sai suoran paikan Argentiinan nuorten Olympialaisiin.

Juniorit +59kg sarjassa, 41 ottelijaa oli jaettu neljään lohkoon ja arpaonni heitti Elinan kumpanakin päivänä kovaan lohkoon. Ensimmäisenä päivänä Elina voitti komeasti Tsekkiläisen 7-0. Tappio tuli Ranskalaiselle 0-4. Ranskalainen eteni aina lohkovoittoon asti. Seuraavana päivänä Elina voitti Meksikolaisen 1-0 ja edellisenä päivänä semifinaaliin asti selvinneen Iranilaisen 2-0. Paikasta semifinaaliin tuli Japanilainen MM1. Ottelu kääntyi 0-1 Japanilaisen eduksi. Japanilainen voitti semifinaalinssa Espanjan 8-0 ja finaalissa Englantilaisen 5-0 ja lähtee Olympialaisiin. Kilpailuissa ei ollut lainakaan keräilyjä, joten Elinan tie katkesi ja sijoitus on viides.

Tapahtumat Kroatiassa jatkuvat tällä viikolla suurella suomalaisedustuksella. Tällä hetkellä käynnissä WKF youth camp tähtivalmentajien opissa. Torstaista sunnuntaihin kilpaillaan WKF youth cupin ja youth leaguen merkeissä.