Bess Männylle kultaa Puolan avoimista

08.10.2023

Karate Polish Open, Bielsko-Biala, Puola, 7.-8.10.2023

Puolan avoimiin oli matkannut 11 suomalaista jotka kisasivat liki kahdessakymmenessä sarjassa. Perinteinen kisa oli kerännyt yli 2500 ilmoittautumista, 1800 kisaajaa 225 seurasta ja 31 maasta.

Bess Mänty eteni vakuuttavasti  ensimmäiseltä ja toiselta kierrokselta jatkoon. Kolmannella kierroksella täytyi venyä aina huippupisteisiin ja siitä vakuuttavasti finaaliin pistein 25.2. kata Anan Dailla. Finaalissa Bessin Nipaipo oli parempi kuin Slovakian Dominika Sabovan Anan Dai, ja näin MM-kisoihin valmistautuvalle Bessille arvokas ja itseluottamusta kisoihin tuova kultamitali.

Björn Kulovuori eteni miesten -84 kg sarjassa kolmella voitolla semifinaaliin jossa tuli tappio Ukrainan koko sarjan voittaneelle Bodhan Arhatille. Arhatin voitto tiesi hänelle finaalipaikkaa, joten Björn pääsi pronssiotteluun jossa otti selkeän voiton Ruotsin Ozzy Haagista 5-0 ja näin Björnille hienosti pronssia.

Niko Mantere sai samassa sarjassa  vastaansa Ukrainan Valeri Sonnykhin ja Nikolle tuosta ottelusta 0-5 tappio. Ukrainalainen ei edennyt finaaliin, joten Nikon tie päättyi siihen.

Myös Nooa Paukkolan tie päättyi tässä -84 kg sarjassa ensimmäiseen otteluun hänen hävittyään Skotlannin Antoine Pinardinille.  U21 -84 kg sarjassa Nooalle tuli tappio Skotlannin Scott Andersonille, eikä keräilypaikkoja auennut.

Kataaja Nika Kuusi jäi sekä junior- että cadet-sarjoissa ensimmäiselle kierrokselle.

Akseli Takalalla katan U21 ja miesten sarjoissa kisat jäivät myös ensimmäiseen kierrokseen.

Naisten u21 kata-sarjassa Nea Lehtinen jäi ensimmäiselle kierrokselle, mutta junior-sarjassa hän selvitti tiensä toiselle, kunnes tie nousi pystyyn.

Naisten  alle 61 kilon sarjassa Kiia Koponen eteni vakuuttavasti kolmella voitolla semifinaaliin jonka hävisi niukasti 1-2. Pronssiottelussa tuli myös niukka tappio Tanskan Trine Fuyu Lindille 3-5, ja Kiian sijoitus näin viides. Sarjassa U21 -61 kg Kiia eteni ensimmäiseltä kierrokselta hantei-tuomiolla. Toisella kierroksella Latvian Annemarija Dureja oli parempi lukemin 5-3.

Miesten alle 60-kiloisissa Jesse Lehtinen hävisi ensimmäisen kierroksen 0-1 tanskalaiselle. Saman painoluokan U21-sarjassa Jesse koki saman kohtalon kun ottelu puolalaista vastaan päättyi samoihin lukemiin. Kummassakaan sarjassa ei ollut asiaa keräilyihin.

Sarjassa u21 -84 kg Jimi Mantere voitti ensimmäisen ottelunsa, mutta hävisi toisen Slovakian Jakub Poliakille. U18 +76 kg sarjassa Jimi hävisi ensimmäisen ottelunsa ukrainalaiselle päätuomarin hantei-tuomiolla tilanteessa 1-1. Jimille ei keräilyjä kummassakaan sarjassa.

Leevi Saario ensimmäinen ottelu sarjassa U21 -67 kg päättyi 0-2 tappioon Skotlannin Jacob Smartille. Miesten saman painolouokan sarjassa tuli myös tappio ensimmäisessä ottelussa isäntämaan Milosz Chapieckille joka eteni koko sarjan voittoon. Näin Leevi pääsi keräilyihin jossa tuli tappio jälleen Skotlannin Smartille, nyt lukemin 0-8.