Titta Keinäselle pronssia Kairon Premier-osakilpailusta!

21.04.2024

Karate1 Premier League, Kairo, Egypti, 19.-21.4.2024

Vuoden kolmas Premier-liigan kilpailu käytiin viikonloppuna Kairossa. Ilmoittautuneita oli yli 380, 59:stä maasta. Premier-liigassa on vain 32 paikkaa per sarja, joten mukana on vain kovimmista kovimmat. Sarjan kisaajat jaetaan neljän urheilijan lohkoihin ja alkusarjat käydään round robin -järjestelmällä eli kaikki kaikkia vastaan arvotun lohkon/poolin sisällä. Voittaja jatkaa semifinaaleihin jotka käydään normaaliin tapaan knock out -järjestelmällä.

Titta Keinänen aloitti urakkansa lauantaina yli 68-kilon sarjassa. Vastassa ensimmäisenä oli Egyptin kaksinkertainen Premier-mitalisti Habiba Hely (maailmanranking 25.) joka kaatui selkeästi 5-1. Toisessa ottelussa tatamilla oli etukäteen ajateltuna lohkon pahin vastustaja, Tunisian Chehinez Jemi (8.), joka on mm. kaksinkertainen Afrikan mestari. Ottelu oli tasainen ja tunnusteleva ja päättyi 0-0 tasatulokseen. Viimeisessä ottelussa Saksan Amelie Luecke (15.), jolla on pari Serie A -sarjan voittoa ja nuorempien ikäluokkien EM-mitaleita vyöllään, kaatui 6-3. Kun samaan aikaan Chehinez Jemi hävisi ottelunsa egyptiläistä Helmyä vastaan, tiesi se Titalle lohkon voittoa.

Semifinaalissa Keinänen hävisi niukasti tuomariäänestyksessä hajaäänin rankingkakkonen Espanjan Maria Torresille. Torres taisteli itsensä finaaliin, jolloin Titalle aukesi tie pronssiotteluun.

Pronssiottelussa tuli vastaan tuttu vastustaja, Italian Clio Ferracutti, joka on MM- ja EM-pronssimitalisti useiden Premier-mitalisijojen lisäksi. Erittäin keskittynyt Keinänen otti välittömästi otteen ottelusta ja pyöritteli italialaista selkeällä hallinnalla koko ottelun. Vaikka numerollisesti tapahtumarikas ottelu menikin tiukille numeroin 5-4 Titalle, oli ottelu koko ajan Titan hallussa.

Titan edellinen Premer-mitali on vuoden 2022 helmikuulta Furaijahista. Nouseva  vire tietää hyvää EM-kisoja ajatellen, jotka saattavat olla Titan omien sanojen mukaan hänen viimeiset arvokisansa. Onnittelut Titalle!!

Premier-kilpailun muut suomalaisottelijat, Niko Mantere ja Björn Kulovuori, eivät päässeet jatkoon alkulohkosta alle 84-kilon sarjassa. Molemmat osoittivat hyviä otteita, mutta vastus oli liian kova tällä kertaa.

Ottelut löytyvät tallenteena WKF:n YouTube-kanavalla

Sportdatasta löytyy sarjat, käydyt lohkot ja kaaviot sekä tulokset