Testimatseja Ranskassa

11.04.2021

Yleinen

Titta Keinänen sai lyhyellä varoitusajalla kutsun Ranskaan karaten kutsukilpailuun. Päätettiin lähteä. Pienellä riskillä, kun Istanbulista saatu käsivamma ei ole ihan vielä kunnossa, mutta kovia otteluita tarvitaan tulevia EM-kisoja ja olympialaisten Qualification-turnausta varten.

Kilpailut käytiin olympiasarjoilla eli kolme sarjaa miehissä ja naisissa, 8-10 ottelijaa/sarja kahdessa poolissa, joten otteluita tuli kaikille vähintään kolme round robin-systeemillä. Kilpailu oli samalla ns. testikilpailu Pariisissa kesäkuussa järjestettävää Qualification-turnausta varten.  Kilpailijoita oli Euroopan perusmaiden huippujen lisäksi Kazakstanista, Brasialiasta, Algeriasta ja USA:sta. Kilpailu-  ja majoituspaikka oli n.60km Pariisin keskustasta. Luonnonkaunis urheiluopistotyyppinen aidattu urheilukeskus, jossa oli vain kilpailuihin liittyvät ihmiset paikalla.

Korona tietenkin vaikuttaa kilpailuiden läpivientiin ja yleiseen olemiseen aika paljon. On testejä ja porrastusta liikkumisen ja tilankäyttöjen suhteen, noutoruokaa ja vaikkapa Ranskassa ulkonaliikkumiskielto klo 19 jälkeen. Näiden kanssa on myös opittu elämään, ja itse kilpailut saatiin vietyä hienosti läpi. Toki kaikki koettivat voittaa, mutta ehkä myös ymmärrettiin, että tämä on testauskilpailu myös ottelijoille. Kilpailu joka ei vaikuta ranking-pisteisiin eikä varmaankaan minkään maan valintoihin. Mitalejakaan ei testikisan hengessä jaettu. Niinpä ottelut olivat yleisesti ottaen melko avoimia. Kolhujakin sattui ja paareja joissakin tapauksissa tarvittiin.

Pistekriteerit olivat aika tiukat ja valmentajien kanssa todettiin että linja oli kohtalaisen selkeä. Vaadittiin teknisesti hyvälaatuisia ja voimakkaita suorituksia. Videotarkastuksia ei ollut.

Kun sarjat käytiin poolina, niin melkoisen ristiin ottelut paikoitellen menivät, ja kumiten yllätyksellisyys näkyi juuri siinä. Titan poolista yksi ottelija jäi positiivisen tuloksen takia pois. Titan ottelut menivät marginaaleilla ristiin. Ranskalainen voitti kaikki ottelunsa tässä poolissa ja meni finaaliin. Kolmella muulla otteluvoitot ja -tappiot olivat tasan, ja suorituspisteiden perusteella Algerian ottelija meni pronssiotteluun. Sellainen tuntuma meille jäi, että mukana pelissä ollaan, kaikki on voitettavissa ja tästä on hyvä jatkaa suunnitellusti optimin löytämistä pääkisoja varten. Tärkeä asia oli myös että käsi kesti hyvin ja sen toipumista tämä kisa ei hidastanut, kun siihen ei yhtään kovempaa tälliä tullut.

Kisakausi jatkuu maailman kärjen kanssa kolmella kilpailulla. Kuun vaihteessa käydään Premier League  -turnaus Lissabonissa. Toukokuussa lähdetään isommalla kokoonpanolla EM-kilpailuihin Kroatiaan. Kesäkuussa tavoitellaan olympiapaikkaa Pariisin olympiakarsintaturnauksessa, jossa jokaisessa sarjassa on kolme suoraa Tokion paikkaa tarjolla. Toistaiseksi koronasta huolimatta näyttää että kisat pystytään järjestämään. Toivotaan parasta.

 

Kai Keinänen

Olympiavalmentaja