Suomalaiset maailmalla

15.04.2021

Leirit

EM-valmistautumista

 

EM-kilpailuihin valmistautuvista suomalaisottelijoista osa on hyödyntänyt kotimaan treenaamisen lisäksi kansainvälisiä mahdollisuuksia. Porin Shotokanin Venla Karttunen on ollut jo aiemmin treenaamassa Ukrainassa ja hän sai Ukrainan maajoukkueen menestysvalmentaja Dennis Morozovilta kutsun Dubaihin, jossa Ukrainan maajoukkue piti leiriä UAE:n (Arabiemiirikunnat) maajoukkueen ja eri maista kutsuttujen kilpailijoiden, kuten Italian Luigi Busan ja Gianluca Devivon  kanssa, hyvissä olosuhteissa kevään pääkilpailuja varten.

Helsingin Renshinkanin Björn Kulovuori otti yhteyttä Morozoviin leirille pääsemiseksi. Björn hallitsee venäjän kielen ja se varmasti auttoi asian etenemistä tässä vaiheessa. Morozov otti yhteyttä Ukrainan leireiltä tuttuun Karttusen Janneen ja kyseli että ”mikä mies on tämä Kulovuori” ? Janne kertoi että ” hyvällä asenteella treenaava Suomen maajoukkueen nuori lupaus, jolla jo taso riittää”.  Niinpä Björn sai kutsun leirille. Toki asetelma on näissä kutsuissa se, että he haluavat hyviä ja sopivia sparrareita heidän ottelijoilleen, josta hyöty on kyllä molemmin puolinen. Selittelemällä tuolla ei selviä, sinun pitää pystyä ottamaan paikkasi ja näyttämään, että olet kutsun arvoinen. Jos et ole, joudut syrjään ja uutta kutsua ei tule.

 

Leirin jälkeen Björnille ja muutamalle miesottelijalle tarjottiin mahdollisuus jäädä treenaamaan miesten porukalla vielä viikoksi, Ukrainan U21 päävalmentaja Maxym Nevmerzhytskyin ohjauksessa. Lennot saatiin siirrettyä ja UAE:n maajoukkueen sheikki kustansi  majoitukset. Nyt siellä tiedetään ”mikä mies on tämä Kulovuori”. Rohkeus kysyä, tarttua tilaisuuteen ja näyttää osaaminen kun paikan sai, avaa varmasti ovia myös jatkossa ja luo aina vain paremmat mahdollisuudet menestykseen.

 

Kai Keinänen, Olympiavalmentaja