Sovellettu karate

13.06.2019

Lahden Karaten tuoreet keltaisen vyön suorittajat. Ohjaajat vas. Enni Lydman, Pirkko Heinonen ja Hanna Saario

Sovellettu karate

Sovellettu karate on soveltavaa liikuntaa (erityisliikunta, Adapted Physical Activity). Se on tarkoitettu henkilöille, joilla on erityistä tuen tarvetta esimerkiksi liikkumisessa, ymmärryksessä, puheen tuottamisessa, aistien toiminnassa, suureen ryhmään sopeutumisessa tai tarvitsee jostain syystä enemmän aikaa asioiden oppimiseen. Vamma tai sairaus ei saa olla esteenä liikuntaharrastukselle, sillä jokaisella tulee olla oikeus osallistua liikuntaan läpi elämän, kun tarvittavista tukitoimista on huolehdittu.

Ensimmäiset sovelletun karaten keltaiset vyöt on suoritettu Lahdessa ja Tapanilan Erällä!

Lahden Karate ry ja Tapanilan Erä Karate ry aloittivat syksyllä ensimmäisinä sovelletun karaten ryhmät. Harjoittelukausi huipentui keväällä keltaisen vyön suorittamiseen! Historiallisesti ensimmäisenä keltaisen vyön sovelletussa karatessa suoritti Lahdessa 4 karatekaa ja Tapanilan Erällä 5 karatekaa.

Sovelletun karaten edistäminen jatkuu myös liitossa, sillä Suomen Karateliitto ja Judoliitto järjestävät esimmäistä kertaa yhteistyössä Sovelletun karaten ja judon ohjaajakoulutuksen 8.-10.11.2019 Nummelassa. Lisätietoja

Tapanilan Erä Karate on saanut myös keväällä OKM:n seuratoiminnan  kehittämistukea 10 000€ sovelletun karaten toiminnan kehittämiseen omassa seurassaan. Tavoitteena on yhteistyössä Tapanilan Erän karaten ja Lahden Karaten kanssa järjestää syksyn aikana ensimmäiset sovelletun karaten salikisat!