Vuoden neljäs Premier Liigan osakilpailu käydään Bakussa

31.08.2022

Karate1 Premier Liiga, Baku, Azerbaidzan, 2.-4.9.2022

Vuoden neljänteen Premier Liigan osakilpailuun Bakussa lähdetään tilanteesta, jossa Titta Keinänen on vakiinnuttanut paikkansa rankingin kympin sakissa (7.), Björn Kulovuori on sijalla 34 ja Tuomas Suur-Inkeroinen sijalla 52. Rankingsijoituksen noustessa näihin kisoihin pääseminen helpottuu, sillä mitä korkeampi on sijoitus, sitä aiemmassa vaiheessa voi kisoihin ilmoittautua. Kun joka sarjaan pääsee vain 32 kisaajaa, on tuo sija tietysti jonkinlainen tavoite, mutta myös poikien sijoituksella pääsy kisoihin alkaa olla selviö, sillä kaikki sijoitetut eivät ole mukana joka kisassa.

Edellisessä Rabatin kisassa ei suomalaisille voittoja tullut, joten revanssin maku suussa lähdetään tähän kisaan pienen kisatauon jälkeen. Tuttuun tapaan Tuomas aloittaa perjantaina ja Björn sekä Titta lauantaina. Mitaliottelut käydään sunnuntaina. Kisojen kulkua voi seurata Sportdatassa sekä perjantain ja lauantain osalta WKF:n YouTube-kanavalla.  Kisojen jälkeen myös raporttia liiton sivuilla.

Kyselimme hiukan kisaajilta tunnelmia ennen kisaa.

Titta

Kevätkausi jatkuikin minulla yllättävän pitkään, kun kesken ylimenokauden sain kutsun World Gameseihin parin viikon varoitusajalla. Pienen levon jälkeen jatkoin hommia heinäkuusta lähtien kohti syyskautta. Olin pari viikkoa Suomessa, laadukasta treeniä Turussa ja maajoukkueleirillä Pajulahdessa. Muuten olen ollut Teneriffalla, jossa tosiaan nykyinen valmentajani asuu. Elämä on myös Teneriffalla pääosin aika arkista elämää. Aamupäivällä fysiikkatreenit, iltapäivällä päiväunet ja illalla lajitreenit. Näiden ohella pyykinpesua, kauppareissuja hommia läppärillä jne.

 Tuleva kausi tulee olemaan kilpailutahdilta rauhallisin pitkään aikaan, toistaiseksi kalenterissa ulkomaankilpailuista on vain Bakun Premier liigan osakilpailu ja Riikan PM-kilpailut. Intensiivisen kevään jälkeen se on ihan hyvä, on aikaa myös treenata. Premier liigan osakilpailu on siis kauden tärkein ja kovatasoisin kilpailu. Erityisen tärkeän siitä tekee, että se kerryttää rankingpisteitä myös ensi kevään European Gameseihin, jonne kisapaikat ovat tiukassa.

 Valmistautuminen on sujunut hyvin ja tällä hetkellä on tosi innokas ja odottavainen fiilis syksyn kilpailujen suhteen. Ollaan työskennelty valmentajan kanssa kovasti kevätkaudella esiin tulleiden kehityskohtien kanssa ja treeneissä huomaan, että kehitystä on tullut pienin askelin, toivottavasti saisin sitä siirrettyä jo myös kilpatatamille.”

Tuomas

Bakun Premier liiga tulee olemaan syyskauden avauskilpailuni. Viime vuosi oli itselleni haastava mm. loukkaantumisten ja sairasteluiden seurauksena. Viime syyskausi keskeytyi reiluksi neljäksi kuukaudeksi silmäkuopan murtumisen seurauksena. Käytin kuitenkin reilun 4kk hyödykseni keskittymällä erityisen paljon psyykkisten ominaisuuksien/ taitojen harjoitteluun.

Vuosi 2022 alkoi hyvin, mutta lähti laskukierteeseen helmikuussa sijoiltaan menneen solisluun jälkeen. Loukkaantumiset aiheuttivat haasteita fyysisten ominaisuuksieni ylläpidossa, minkä koin heijastelevan vahvasti myös lajisuoriutumiseeni.

Loppukeväästä sairastuin vielä yli kuuden viikon mittaiseen flunssajaksoon, josta palautuminen vei oman aikansa.

Viime kauden haasteet näyttivät pitkälti suunnan kesän harjoittelukaudelleni, jonka aikana keskittyin mm. kauden aikana romahtaneen kuntotasoni uudelleen rakentamiseen.

Elokuussa jätin oheisharjoittelun vähemmälle ja olen keskittynyt lähes pelkkään laji/ otteluharjoitteluun kilpailukauden alun lähestyessä. Viimeiset reilut kaksi viikkoa olen valmistautunut ulkomailla Virossa ja Latviassa leireillen.

Tällä hetkellä koen tehneeni kaiken tarvittavan ja onnistunut toteuttamaan ehjän ja onnistuneen valmistautumisjakson kohti tulevan kauden koitoksia. Odotan mielenkiinnolla kauden avausta Bakun Premier liigassa 2.-4.9.2022.”

Björn

” Tavoitteena uudelle kaudelle 22/23 on jatkaa nousujohteista kehitystä ja parantaa viimekaudesta. Olen pysynyt kesällä terveenä ilman suurempia loukkaantumisia. Valmistautuminen on sujunut hyvin, mennään kilpailu kerrallaan ja katsotaan mitä uusi kausi tuo mukanaan. Olen myös ohessa tänä syksynä aloittanut korkeakouluopinnot.”