Titta Keinänen voittoon Venetsia Cupissa

09.12.2022

Kuva: Gökhan Taner

Venice Senior & U21 Cup, Venetsia, Italia, 7.-8.12.2023

Venetsiassa vietetään todellista karateviikkoa, kun Palazzo del Turismossa Venetsian Jesolossa käydään peräti viisi päivää peräkkäin karatekisoja. Ensin käydään aikuisten ja U21-sarjojen Venetsia Cup jonka jälkeen WKF:n kauden suurin karatekisa, Karate1-sarjan nuorten liigan turnaus.


Venetsia Cupin osallistujat:

Titta Keinänen +68 kg

Elina Lehtonen -68 kg

Björn Kulovuori -84 kg


Venetsia Cupin tulokset ja käydyt sarjat löytyvät tuttuun tapaan Sportdatassa.


Titta Keinästä vastaan asettui ensimmäisellä kierroksella puolalainen, vasta 18-vuotias Julia Daniszewska, jonka Titta voitti tuomariäänin tilanteen ollessa lopussa 0-0. Toisen kierroksen ottelu Englannin Rachelle Walters:ia vastaan päättyi niin ikään ilman pisteitä ja Titta taas jatkoon hanteilla eli tuomariäänestyksellä.

Kolmannella kierroksella vastaan tulikin jo selkeästi kovempi luu, kun Titalle hyvinkin tuttu vastustaja Luxemburgin Giorgetti Pola asteli tatamille revanssi mielessään. Tittahan voitti Polan tänä vuonna esimerkiksi Fujairahin Premiem-kisassa 4-2 ja Pariisin avoimissa 3-2. Tämäkin ottelu eteni ilman pisteen pistettä aina loppusummeriin asti, ja jälleen tuomarit arvioivat Titan olleen aktiivisempi ja hallitsevampi joten Titta jälleen jatkoon hanteilla.

Semifinaaliin Titan vastustajaksi selviytyi kokenut, alle 68-kiloisten rankingkakkonen, Silvia Semeraro. Italialaisella on mm. 11 Premier-liigan mitalia ja MM-hopeamitali viime vuodelta. Tässä ottelussa päästiin jo pisteiden makuun sen päättyessä 1-1. Kun Titta teki ensimmäisen pisteen, hän tästä eteenpäin ja upeasti finaaliin senshun eli ensimmäisen pisteen edun turvin. Tämä Italian olympiakävijä ja World Games-voittaja oli Titalle hieno päänahka!

Finaalivastustaja Laura Moreno Resa:lla ei vielä kummempia meriittejä ole. Mutta jo se, että espanjalainen raivasi tiensä finaaliin kovatasoisessa kisassa, osoittaa että taitoa löytyy. Espanjalainen teki neljässä ottelussaan ennen finaalia yhteensä 20 pistettä, joten oletettavaa oli että tuomariäänestykseen ei nyt mennä. Ottelu etenikin tasaisena kummankin kilpailijan ollessa vuorollaan johdossa kunnes Keinänen ottelun loppupuolella otti 4-3 johdon jonka säilytti loppuun saakka. Näin Titalle arvokas voitto kovatasoisesta kisasta.

Elina Lehtosen ensimmäinen vastustaja alle 68 kilon sarjassa oli kevään nuorten EM-kisojen hopeamitalisti Englannin Lauren Salisbury. Ottelu eteni hyvin Elinan komennossa tilanteessa 3-1, kunnes aivan lopussa englantilainen ensin tasoitti ja kun kellossa oli aikaa enää sekunti, meni johtoon  ja voitti ottelun harmittavasti 4-3. Salisbury voitti kaksi seuraavaa otteluaan, mutta hävisi kolmannen, joten Elinalle ei auennut mahdollisuutta keräilyihin

Björn Kulovuori aloitti suoraan toiselta kierrokselta ja sai vastaansa Italian Paolo de Santisin. Tiukka ja vauhdikas ottelu päättyi Kulovuoren voittoon 6-5. Toisessa ottelussa vastassa oli Luxemburgin David Marques, joka vielä keväällä kisasi U21-luokassa EM-kisoissa. Tiukka ottelu päättyi 2-2, ja suomalainen jatkoon ensimmäisen pisteen edun turvin. Kolmannessa ottelussa Ukrainan Kostya Tsymbal voitti Kulovuoren 6-5 ja Björnin ottelut päättyivät tähän, kun Tsymbal hävisi semifinaalissa.