Titta Keinänen kisaa World Games -kilpailuissa lauantaina

07.07.2022

The World Games, Birmingham, Alabama, USA 7.-17.7. 2022 (karate 8.-9.7)

World Games on kansainvälinen neljän vuoden välein järjestettävä iso urheilutapahtuma. Kilpailijoita on mukana noin 3600 yli sadasta maasta jotka kilpailevat 34 lajissa. Kisat järjestää Kansainvälisen olympiakomitean suojeluksessa toimiva IWGA-järjestö (International World Games Association). World Games -kilpailuissa järjestetään kilpailutapahtumia urheilulajeissa, jotka eivät ole olympialaisten kisojen ohjelmassa. Ohjelmaan kuuluu lajeja, jotka ovat aikaisemmin olleet olympialaisten ohjelmassa sekä lajeja, jotka ovat ehdolla olympialajeiksi. Karaten lisäksi mukana on kamppailulajeista mm. sumo, wushu, thaiboxing ja kickboxing. Lisätietoa löytyy kisasivustolta.

Karatessa mukaan kutsuttiin vain 8 kilpailijaa/sarja. Sarjat ovat WKFn mukaiset. Dubain 2021 MM-kisojen 3 parasta sai paikan automaattisesti, jonka jälkeen 3 parasta ranking-sijoituksen mukaan. Lisäksi jaettiin 1 maanosapaikka ja 1 paikka isäntämaa USA:lle. Sarjassa ei voi olla kahta kilpailijaa samasta maasta. Valinnat kisoihin tehtiin jo maaliskuussa, ja tällöin Titta Keinänen oli ensimmäinen joka jäi kisojen ulkopuolelle. Sarjassa tuli kuitenkin muutamia peruuntumisia joten Titta kutsuttiin mukaan varasijalta aika lailla viime tingassa. Viimeksi suomalainen karateka nähtiin World Gamesissa vuonna 2001, joten aikaa on vierähtänyt.

Titan sarja 68+ kiloa kisataan lauantaina 9.7. alkaen klo 13.30 paikallista aikaa (21.30 Suomen aikaa). Sarjat käydään kahdessa neljän hengen poolissa, joista voittajat kohtaavat toisen poolin kakkosen semifinaaleissa (klo 15.55). Näistä otteluista häviäjät pronssimatsiin (17.00) ja voittajat finaaliin (19.00). Järjestäjä on luvannut lähettää kisoista livestreamia kotisivuillaan, mutta sen tarkempaa tietoa karaten osalta ei ole vielä kerrottu. Kannattaa tsekkailla miten nuo sivut päivittyvät: https://www.theworldgames.org/

Tai: https://olympics.com/en/sport-events/the-world-games-2022-birmingham/

Kilpailuissa on siis mukana vain maailman huiput, mm.32 olympiakävijää ja 8 maailmanmestaria. Titan sarjassa mukana on armottoman kova kattaus arvokisoista ja Premier-liigasta tuttuja vastustajia:

Maria Torres, Espanja (MM 1. 2021)

Menna Shaaban Okila, Egypti (MM 2. 2021)

Sofya Berultseva, Kazakhstan, (4 x Premier-voittaja ja MM 3.)

Martina Sachova, Tsekki (U21 EM 3. 2021)

Eleni Chatziliadou, Kreikka (EM 3. 2021)

Cirrus Lingl, USA (Pan Amerikan pronssimitalisti)

Chehinez Jemi, Tunisia (hallitseva Afrikan mestari)

Temppiä kisoihin Titalle!