Suomi jatkoon joukkuekumitessa

26.05.2022

Karaten EM-kisat 25.-29.5., Gaziantep, Turkki

Torstain ainoa suomalainen kisaaja yksilösarjoissa oli alle 55-kiloisten painoluokassa otellut Venla Karttunen. Venlan pooli tiedettiin jo ennalta todella kovaksi, siinä kisasi mm. sarjan ehdoton rankingykkönen Ukrainan Anzhelika Terliuga. Myös Venlan ensimmäinen vastustaja Luxemburgin Jennifer Warling on kerännyt arvokisa- ja Premierliigamitaleita roppakaupalla. Ottelu oli kuitenkin tasainen ja eteni tasatilanteessa pitkään kunnes luxemburgilainen sai lyönnin sisään ja puolusti 2-1 johtoaan loppuun saakka. Warling hävisi seuraavan ottelunsa, joten Venlalle ei auennut mahdollisuuksia keräilyotteluihin.

Illalla käytiin vielä naisten joukkuekumiten alkukarsinnat. Suomen ensimmäisenä vastustajana oli Belgia. Belgian joukkueessa kisasivat Ophelie Mulolo, jonka Titta mm. voitti Pariisin avoimissa 5-0 ja Nesrine Bougrine joka oli Elinan vastustajana Tampereen EM-kisojen pronssiottelussa. Tuolloin Elina hävisi 3-0, eli nyt oli revanssin paikka. Kolmantena kisaajana oli Nele De Vos, joka sijoittui näissä kisoissa seitsemänneksi -61kg sarjassa, kuten Koponenkin. Lähtöasetelma oli se, että puntit olivat, ainakin sinivalkoisin silmälasein katsottuna, aika lailla tasan. Kokemusta arvokisoista Belgian kisaajilla on kuitenkin paljon enemmän kuin Suomen Koposella ja Lehtosella.

Ensimmäisenä suomalaisista otteli Kiia Koponen, joka jatkoi samaa ennakkoluulotonta työtä ja voitti Nele de Vossin 6-3. Toisena otteli Titta Keinänen joka vei selkeästi ottelun Bougrinea vastaan lukemin 6-1. Näin kolmatta ottelua ei tarvittu, vaan Suomi meni jatkoon ja 16 parhaan joukkoon.

Joukkuekumite jatkuu perjantaina järjestäjän ilmoituksen mukaan noin klo 12.30. Ensimmäisenä Suomella on vastassa Espanja, jonka joukkueessa kisaa mm. viime vuoden maailmanmestari Maria Torres.