Suomeen tuplamitalisteja Puolan Harasuto Cupista

10.04.2022

Tuplamitalisti Luna Minne Hämeenlinnan Karateseurasta. Kuva: Jani Mantere

Kisat ovat pikku hiljaa käynnistyneet toden teolla, niin Suomessa kuin muuallakin Euroopassa. Joensuun, Hyvinkään ja viimeisimpänä Tampereen matalan kynnyksen junnukisoilla on taas saatu kisatoimintaan uusia innokkaita junioreita joista osa toivottavasti jatkossa kilpailee myös näissä isommissa ympyröissä.

Viikonloppuna yhdeksän suomalaista kisasi Puolassa Harasuto Cupissa. Ilmoittautumisia kisaan oli noin 1200 yhdeksästä maasta ja 118:sta seurasta. Isot kisat siis, ja aikuisten ratkaisuottelut venyivät lähemmäs puolta yötä Suomen aikaa.

Hämeenlinnan Karateseuran kataajat venyivät tuplamitalisteiksi kun Saku Virtanen voitti pronssia niin miesten kovatasoisessa sarjassa kuin  U21 ikäluokassakin. Luna Minne toi niin ikään hienosti kaksi mitalia, kun hän voitti pronssimatsit sekä kadettien että junioreiden katasarjoissa.

Kumitessa Euran Karaten Elina Lehtonen taisteli naisten -68 kiloisissa keräilyjen kautta pronssille. Naisten U21-ikäluokan -68 kg sarjassa Elina eteni aina finaaliin asti, jossa vastassa oli kovatasoinen ukrainalainen Elina Siemielienieva, joka on naisten rankingissa sijalla 17. ja mm. Tampereen nuorten EM-kisojen pronssimitalisti. Tasainen ottelu päättyi 0-0, ja voitto ukrainalaiselle hanteilla.