Saku Virtaselle hopeaa Karate1 WKF Youth Cupista.

03.07.2017

Saku Virtanen onnistui loistavasti Kroatian Umaqissa järjestetyssä Karate1 WKF Youth Cupissa, Lahden Karatea edustava Virtanen saavutti hopeaa U16 poikien katassa. Virtasen sarjassa oli kaikkiaan 75 kilpailijaa ja matkalla kohti finaalia Virtanen voitti kuusi ottelua.

Ensimmäisellä kierroksella Virtanen kaatoi Montenegron Nikocevic 4-1. Toisessa ottelussa Virtanen otti voiton Italian Zarasta 5-0. Kolmannella kierroksella Virtanen voitti Serbian Subotan selkeästi 5-0. Neljännellä kierroksella kaatui Unkarin Kertesz 5-0 ja viidennellä IIalian Biasiolo  myös 5-0.

Seuraavana oli taistelu finaalipaikasta, jossa Virtanen voitti Montenegron Kocanin 4-1. Näin Virtanen oli sarjan loppuottelussa, jossa häntä vastaan asettui Italian Ghimamin.  Italialainen oli tällä kertaa parempi lipuin 5-0, joten Virtaselle hienosti hopeaa.

Venla Karttunen ja Jesse Lehtinen pronssiottelussa.

Venla Karttunen otteli hyvin U16 tyttöjen -54kg sarjassa. Porin Shotokania edustava Karttunen voitti neljä ottelua ja eteni semifinaaliin, jossa joutui kuitenkin taipumaan Bulgarian Kamenovalle 0-4. Pronssiottelussa Karttunen kärsi 2-6 tappion Slovakian Pálinkášoválle joten Karttusen oli tyytyminen viidenteen sijaan.

Poikien U14 -55kg sarjassa Jesse Lehtinen eteni myös semifinaaliin asti. Semifinaalissa Lahden Karatea edustava Lehtinen hävisi Etelä-Afrikan Belfille 4-1. Pronssiottelussa Lehtinen joutui taipumaan Skotlannin Woodsille pistein 4-0, joten pronssi matkasi Skotlantiin ja Lehtiselle viides sija.