Otteluvoittoja Premier liigassa suomalaisille

03.09.2022

Karate1 Premier Liiga, Baku, Azerbaidzan, 2.-4.9.2022

Vuoden neljäs Premier Liigan osakilpailu Bakussa käytiin viikonloppuna. Suomalaisista mukana olivat Titta Keinänen, Björn Kulovuori  ja Tuomas Suur-Inkeroinen. Kisat käytiin jo tutuksi tulleeseen tapaan round robin -systeemillä. Jos sarjassa on täydet 32 ottelijaa, niin muodostetaan kahdeksan neljän hengen poolia ja poolin voittaja ainoastaan jatkoon. Jos osallistujien määrästä johtuen pooleja on vähemmän kuin maksimi, niin sitten lohkokakkosia pääsee jatkoon rankingsijoituksen perusteella aina siihen asti että 8 jatkoonmenijää on selvillä.

Kisojen tulokset ja kaaviot löytyvät Sportdatasta sekä nauhoitukset perjantain ja lauantain osalta WKF:n YouTube-kanavalla. 

Tuomaksen alle 75 kilon sarjassa oli muutamia poisjääntejä, joten Tuomaksella oli vain kaksi ottelua. Ensimmäisessä ottelussa vastassa oli muutaman vuoden takainen junioreiden Afrikan mestari ja MM kolmonen Jordanian Hasan Masarweh, joka nakutteli 8-0 voiton muutamalla ipponilla ja parilla wazarilla.

Toisessa ottelussa Tampereen nuorten EM-kisojen pronssimitalisti Belgian Quentin Mahaude otti ulottuvalla etujalallaan ipponeita siihen malliin että ottelu päättyi belgialaiselle 10-0. Näin Tuomaksen ottelut päättyivät tähän ja belgialainen näillä suorituspisteillä tästä poolista jatkoon.

Lauantaina suomalaisista aloitti Björn alle 85-kiloisten sarjassa. Björnin ensimmäinen vastustaja oli Japanin Rikito Shimada, junioreiden maailmanmestari 5 vuoden takaa. Tiukka ja tapahtumarikas ottelu eteni pitkään hyvin tasaisissa merkeissä ja olisi voinut kääntyä kummin päin vain. Tällä kertaa se kääntyi Björnin tappioksi 3-4.

Seuraavaksi vastaan asettui tämän vuoden EM-kakkonen, Kroatian Enes Garibovic. Tässä myöskin tasaisessa ottelussa Björn pääsi johtoon upeasti ajoitetulla kizamizukilla, kunnes kroatialainen pääsi hiukan yllättämään vartalopotkulla heti Björnin ensimmäisessä ottelussa osumaa saaneen silmäkulman paikkailun jälkeen. Ottelu päättyi kroatilaisen eduksi 3-1.

Viimeisenä poolivastustajana nähtiin neljän vuoden takainen euroopanmestari Michele Martin Italiasta. Erittäin vauhdikkaassa ottelussa jaettiin pisteitä vuorotahtiin kunnes Björn ratkaisi kaadolla ja ipponilla. Ottelu Björnille 5-2. Voitto ei kuitenkaan enää riittänyt jatkoon.

Titan urakka yli 68-kilon sarjassa alkoi ottelulla erittäin kokenutta japanilaista Ayumi Uokusaa vastaan. Tällä 20-kertaisella Premierliigan mitalistilla riittää myös arvokisamitaleita maailmanmestaruudesta lähtien. Ottelu eteni alusta loppuun varoituksista huolimatta passiivisesti ja päättyi 0-0 lukemiin.

Viime vuoden Aasian mestaruuskisojen pronssimitalisti Iranin Leila Borjali vei voiton toisessa ottelussa 4-2. Iranilainen pääsi karkuun pääpotkun tuomalla kolmella pisteellä eikä Titta ihan saanut johtomatkaa kiinni raivoisasta yrittämisestä ja koutsin haastoista huolimatta.

Titan kolmas ottelu oli poolin viimeinen ja poolin ykkössija oli jo tavoittamattomissa. Myös kakkossija, joka olisi luultavasti riittänyt Titalle jatkoonmenoon, oli jaettu. Tämän sinänsä merkityksettömän ottelun Titta voitti upealla mawashigerilla 3-0. Vastustajana oli Skotlannin Niamh Junner, joka saalisti Prahan nuorten EM kisoista pronssia U21 ikäluokasta keväällä.

Hyviä matseja, muutamia otteluvoittoja, mutta suomalaisia ei nähdä sunnuntain finaalimatseissa. Los Angelesiin suunniteltu Premierkisa on peruutettu, joten näillä näkymin tämä oli vuoden viimeinen tämän tason kisa.