Karate1 Series A Larnaca

03.10.2023

Karate1 Series A, Larnaca, Kypros 29.9.-1.10.2023

Viime viikonloppuna käytiin SM-kisojen lisäksi myös Series A -osakilpailu, jonne osa suomalaisista oli matkustanut ranking-pisteitä jahtaamaan.

Tällä kertaa mitaleita tai pistesijoja ei tullut, mutta hyviä otteita ja oppia tälläkin kertaa.

Naisten katassa Bess Mänty eteni hienosti semifinaaliin asti. Bess tuli ensimmäisellä kierroksella kolmanneksi Papuren katallaan. Toiselta kierrokselta jatkopaikka semifinaaliin irtosi ryhmän kolmantena Anan katalla. Semifinaalin suoritus Anan Dai katalla ei riittänyt kovassa sarjassa mitaliotteluihin.

Suomen toinen kataaja Noora Marttila ei edennyt toiselle kierrokselle Gojushiho Sho -katallaan.

Venla Karttunen voitti ensimmäisen ottelunsa Lucia Bortotia vastaan -55 kilon sarjassa vakuuttavasti  6-0. Toinen ottelu eteni myös Venlan tahtiin ja voitto 8-1 liettualaisesta. Kolmannella kierroksella viime vuoden EM-pronssimitalisti Amy Connell oli parempi luvuin 5-0. Skotti ei edennyt finaaliin, joten Venlan tie loppui siihen.

+68 kg sarjassa Sonja Voutilainen hävisi ensimmäisen ottelunsa Slovakian Tatarovalle 4-1, eikä keräilymahdollisuutta auennut.

-75 kg sarjassa Tuomas Suur-Inkeroinen aloitti ensimmäisellä kierroksella Slovakian David Posklania vastaan. Tuomas vei voiton vakuuttavasti 7-1. Seuraavan kierroksen ottelu meni kuitenkin Ruotsin Ricky Haagille. Tuomakselle ei auennut paikkaa keräilyihin.

-84 kg sarjassa Niko Mantere oli sijoitettu suoraan toiselle kierrokselle, jossa vastassa oli Armenian Aleksanyan Yeghishe, U21 EM hopeamitalisti viime vuodelta. Niko nappasi ottelusta voiton edeten kolmannelle kierrokselle. Kolmannen kierroksen vastustaja italialainen Andrea Ortenzi, joka aiemmin on otellut -75 kg sarjassa. Italialainen voitti ottelun mutta ei edennyt finaaliin asti, joten Nikolle ei auennut keräilypaikkaa.

Samassa sarjassa Aaro Tuominen hävisi ensimmäisen ottelunsa Serbian Brezancicille niukasti 5-6. Serbi eteni aina poolifinaaliin asti, mutta hävisi sen, joten Aarolle ei keräilyotteluja.