Aaro Tuominen hopealle Puolassa

18.10.2021

Aaro Tuominen pääsi mitalin makuun Puolan Bielsko-Bialassa käydyssä Polish Open-turnauksessa 16.10.2021. Kisoissa oli mukana 1917 kilpailijaa 31:stä maasta.

Suomen ja Sportkaraten Aaro Tuominen jatkoi Puolassa siitä, mihin onnistuneissa SM-kilpailuissa jäi. Aaro otteli normaalia sarjaansa -75kg  ylemmässä -84kg sarjassa. Sarjassa oli 28 ottelijaa 15:sta maasta. Aaro pääsi suoraan toiselle kierrokselle ja otti voiton Puolan Chojnowski Michalistä 6-1.  Kolmannella kaatui Puolan Malicki Jakub 1-0, Semifinaalissa Norjan Lopez Salas taipui 2-0. Finaalissa vastaan asettui jälleen Puolan edustaja, kokenut Babos Michael. Ottelu oli finaaliksi harvinaisen tapahtumarikas. Aaron ollessa 2-3 tappiolla hän onnistui uramawashigerilla ottamaan ipponin ja kolme pistettä. Turvallisen tuntuisen 5-3 johdon Aaro päätti sinetöidä eteen tarjoutuneella kaatomahdollisuudella. Väkivahva Puolalainen kampesi vastakaadon, teki onnistuneen jatkosuorituksen ja käänsi ottelun itselleen pistein 6-5.

Miesten avoimessa Aaro otti kolme otteluvoittoa ja eteni semifinaaliin asti mutta joutui keskeyttämään sarjan loukkaantumisen vuoksi. Tuomisen sijoitus kuitenkin viides. Myös Suomen ja Hämeenlinnan karateseuran Niko Mantere eteni hienosti kahdella keräilyotteluvoitolla sarjan pronssiotteluun, jonka Latvian Dens Sadikovs voitti pistein 5-0. Venla Karttunen saalisti yhden otteluvoiton kumitessa  ja Bess Mänty karsiutui katassa ensimmäisellä kierroksella.