Wadokai tekniikkaleiri houkutteli Lohjalle 50 innokasta karateharrastajaa!

05.03.2018

Wadokai Finland kollegion Niko Utriainen 5 dan piti 3.3.2018 leirin Lohjalla. Paikalle saapui lähes 50 innokasta karateharrastajaa ympäri Suomea. Harrastaja oli kymmenestä seurasta (Lohjan Kamppailukeskus, Tapanilan erä, Turun Budowai, Kouvolan Oushinkan,Kaigan karate Rauma, Vantaan Budokai, Zenshindojo Tampere, Meidokan, Helsingin Karateklubi ja Joen Mawashi).

Niko Utriainen on suosittu vetäjä Suomessa ja ulkomailla. Niko Utriainen on treenannut karatea jo 20 vuotta ja  hän on Suomen Wadokai Finland kollegion jäsen. Niko suoritti 5.danin Japanissa vuonna 2015 ja  tykkää kiertää eri puolilla maailmaa karateleireillä, viimeksi hän oli helmikuussa Berliinissä leirillä. Seuraavaksi vuorossa on Englannin leiri elokuussa ja siihen väliin mahtuu vielä muutama leiri Suomessa.

 

Niko Utriainen 5 dan ja Niko Koivula 3 dan

 

Leirillä treenattiin Ido Kihon perustekniikkaa, Seishan kataa ja kihon kumite paritekniikoita. Nikon mukaan tyylisuunnan perusasiat alkaa olla paremmalla tasolla kuin aikaisemmin, yksi syy tähän on harrastajien aktiivinen leireillä käynti.

 

Tapanilan-erän Jaana Heikkilä ja Leena Karhinen

Tapanilan erän Jaana Heikkilä ja Leena Karhinen ovat harrastaneet karatea yhteensä lähes 30 vuotta. Molemmat ovat käyneet paljon leireillä ja leireiltä haetaan lisää tekniikoiden yksityiskohtia ja harjoitteita, joita voi myös viedä omaan seuraan. Mikä karatessa naisia viehättää – molemmat kehuivat kilvan lajia:

 

”Karatessa viehättää monipuolisuus, kehon hallinta, haasteellisuus, laji haastaa sekä aivoja että kehoa. Karate on hyvää vastapainoa työlle, pääsee eroon työasioista, lisäksi laji pitää kunnossa kaiken ikää. Tavoitteellisuus, jatkuva kehittyminen lisäksi hyvät seurakaverit ja ryhmässä harrastaminen”

 

Harry Heinonen

Lohjan Kamppailukeskus