Turku juhlii nuoria menestyneitä urheilijoita ja julkistaa ensimmäiset urheilijalähettiläät!

27.02.2020

Turkulaiset nuoret urheilijat ovat menestyneet hienosti vuonna 2019. Nuorten menestystä juhlistetaan mitalikahvitilaisuudessa torstaina 27.2. kello 18 alkaen Turun linnassa.
Tilaisuudessa urheiluakatemiaohjelman johtaja Antti Paananen Olympiakomiteasta, Turun kaupunginjohtaja Minna Arve sekä liikuntapalvelujohtaja Markus Kalmari pitävät nuorille pojilleonnittelupuheet, ja nuoret saavat diplomit ja ruusut.
Tilaisuudessa julkistetaan myös ensimmäiset Turun urheilijalähettiläät, joita julkistetaan kuluvan vuoden aikana myös lisää. Turun urheilijalähettiläät edustavat Turkua eri tavoin, muun muassa markkinoivat kaupunkia omissa, erityisesti nuoria tavoittavissa sosiaalisen median kanavissaan.

Turun urheilijalähettiläät kaudelle 2020–2022 ovat pituushyppääjä Taika Koilahti, karateka Titta Keinänen ja jääkiekkoilija Susanna Tapani. Lähettiläistä Koilahti ja Tapani pääsevät tilaisuuteen,Keinänen on kisamatkalla.

Turun kaupungin ja huippu-urheilijoiden välisellä markkinointiyhteistyöllä vahvistetaan Turun vetovoimaa ja tunnettuutta liikunta- ja urheilukaupunkina sekä hyvänä asuin- ja opiskelupaikkana.
– Kaikkein tärkeintä kuitenkin on, että urheilijalähettilyyden avulla kaupungin nuoret urheilijat menestyvät, pystyvät tavoittelemaan unelmiaan ja toimivat roolimallina muille nuorille, sanoo
kaupunginjohtaja Minna Arve.
Nuoret urheilijat ovat yhteistyöstä innoissaan. Kaikilla kolmella on tuhansia seuraajia sosiaalisenmedian kanavissaan ja he ovat jo aiemminkin pitäneet kotikaupunkiaan esillä.

-Rakastan Turkua, sanoo karateka Titta Keinänen. -Isäni valmentaa minua ja olemme saaneet valmennusrinkiin houkuteltua muualta Suomesta jo kuusi tyttöä, jotka ovat kaikki kaupungista innoissaan.
-Täällä on kaikki niin lähellä. Harjoittelen Paavo Nurmen stadionilla ja Kupittaalla – joka paikkaan pääsee pyörällä kätevästi, täydentää pituushyppääjä Taika Koilahti.
-Koen, että olen ollut jo pitkään Turun lähettiläs ja mielelläni sitä teen nyt urheilijalähettiläänäkin niin kotona kuin maailmalla kisatessani, sanoo jääkiekkoilja Susanna Tapani.
Urheilijoiden kanssa on solmittu sopimus, jonka mukaan he pitävät Turkua esillä kotimaisen ja kansainvälisen median haastatteluissa ja omissa sosiaalisen median kanavissaan. Heidän kanssaan tehdään videoita ja he esiintyvät kaupungin esitteissä ja muussa markkinointimateriaalissa. Turku myös näkyy urheilijoiden vaatetuksessa. Urheilijat myös vierailevat kaupungin järjestämissä tilaisuuksissa, kouluissa ja vanhainkodeissa. Urheilijoille maksetaan yhteistyöstä 7 000 euroa vuodessa.
Urheilijalähettiläiden pitää asua, opiskella tai harjoitella Turussa. He ovat kansainvälisentason urheilijoita eli heillä on realistinen potentiaali edustaa Suomea lajinsa arvokisoissa tai -tapahtumissa vähintään Euroopan tasolla. Heidän pitää myös olla esiintymistaitoisia ja positiivisen imagon omaavia.

-Nyt valitut täyttävät erinomaisesti Turun kaupungin asettamat tavoitteet. He ovat kaikki menestyneet myös erityisen hyvin viime vuonna: Taika Koilahti on pituushypyn Suomen mestari, Titta Keinänen on voittanut karaten EM -pronssia ja Susanna Tapani jääkiekon MM-hopeaa, kuvaa Turun liikuntapalvelujohtaja Markus Kalmari.

Turussa on saavutettu menestystä 21 lajissa

Turun kaupungin liikuntalautakunnan stipendidiplomit saa Turun linnan tilaisuudessa 47 yksittäistä urheilijaa sekä 11 joukkuetta. Stipendinsaajat ovat iältään 13–20-vuotiaita.

Nuoret edustavat 26 eri seuraa tai jaostoa, ja he saavuttivat menestystä 21 eri lajissa tai kilpailumuodossa.

Nuorille jaetun stipendirahan kokonaissumma on 12 450 euroa. Nuoren urheilijan stipendillä tuetaan ja huomioidaan yksilö- ja joukkuelajien nuoria urheilijoita tai joukkueita, jotka ovat menestyneet kansallisesti tai kansainvälisesti. Urheilijan kotikunnan on oltava Turku, ja joukkueen on edustettava turkulaista urheiluseuraa tai liikuntaa järjestävää yhdistystä tai oltava sen jäsen.