Titta Keinäselle pronssia Fujairah Premier-liigan kisasta

20.02.2022

Premier Leaguen poolien painotetussa arvonnassa voi tietysti käydä hyvä tai huono tuuri sen suhteen keitä samaan pooliin sattuu. Kun vain yksi per pooli pääsee jatkoon keskinäisten ottelutulosten perusteella, silläkin on oma merkityksensä. Onneksi ei sentään niin iso merkitys kuin vaikkapa cup-systeemillä kisattaessa avauskierroksen vastustajalla. Silloinkin toki on vielä mahdollisuus päästä keräilyotteluiden kautta pronssiin kiinni.

Ottelujärjestelmillä on siis puolensa molemmilla. Tässä uudessa systeemissä toki hyvänä puolena se, että matseja on useita. Toisaalta poolijärjestelmässä voi olla lopussa merkityksettömiä matseja tai niitä joissa tasapelikin riittää.

 

Fujairahin Premier League kisaan osallistui kaksi suomalaista. Titta Keinäsen sarjassa +68 kg oli 21 kisaajaa, ja Björn Kulovuoren sarjassa  -84kg kisaajia oli 25. Uuden formaatin sääntöjen mukaan Titan sarjaan rakennettiin 6 poolia (4 ottelijaa Titan sarjassa) ja Björnin sarjaan 8 poolia (3 ottelijaa).

Björn Kulovuori

Björnin poolissa oli kolme ottelijaa, eli kaksi matsia per mies. Vastus oli kivenkova. Ensimmäisessä matsissa Ukrainan Andrii Toroshanko, nelinkertainen arvokisamitalisti nuoremmista ikäluokista, oli kuitenkin selkeästi altavastaaja varovaisen alun jälkeen. Loppumatsi oli Björnin selkeää hallintaa ja päättyi suomalaisen voittoon 8-4.

Toisessa matsissa vastaan tuli Azerbaidzanin Panah Abdullayev, rankingseiska ja viime vuoden EM-hopeamitalisti. Matsi oli todella tasainen ja meni 0-0 tilanteessa viimeiselle minuutille. Molemmilla oli hetkensä ja sinivalkoisin lasein katsottuna muutamasta lyönnistä olisi Björnille voinut pisteenkin antaa, mutta näin ei käynyt edes videotarkistuksen jälkeen. Ottelun loppupuolella Abdullayev sai perille zukin, josta saatua yhtä pistettä hän turvasi loppuajan. Häviö Björnille siis 0-1.

Poolin viimeisessä ottelussa näki, että Abdullayev  tiesi tasurin riittävän ukrainalaista vastaan ja nihkeä ottelu päättyi 0-0 ja näin Azerbaidzanilainen poolista jatkoon.

Titta Keinänen

Ensimmäisessä ottelussa vastassa oli Sveitsin Fabienne Kaufman, mm. -68 kg Pamplonan Series A kisan kakkonen, oli aika lailla vastaantulija kun Titta aloitti heti agressiivisesti ja oli selkeästi aktiivisempi. Titta vei hienoilla potkuilla ottelun selkeästi 11-2.

Ottelu Saksan Selina Stameria vastaan alkoi selkeästi varovaisemmissa merkeissä ja oli tasainen ja tiukka. Titan 1-1 tasoitus ei riittänyt, vaan saksalainen vei ottelun senshulla eli ensimmäisen pisteen edulla.

Kolmas ottelu, jossa vastustajana oli Luxemburgin Pola Giorgietti, Pamplonan kisan pronssimitalisti jonka Titta voitti Pariisin avoimissa 3-2, oli taas Titan selkeää hallintaa. Titalla oli tatamin keskusta hallussa koko ottelun ajan ja Titta hankki mawashigereilla 4-2 johdon jota puolusti viisaasti loppuun saakka.

Kun Titan voittanut Stamer hävisi Sveitsin Kaufmanille, kallistuivat poolipisteet Titan hyväksi ja Titta neljännesvälieriin, jossa vastassa oli moninkertainen Premier- ja Series A –mitalisti Japanin Ayaka Saito. Titta hallitsi jälleen ja voitti 0-0 päättyneen ottelun ansaitusti hanteilla eli tuomariäänestyksellä..

Semifinaalissa vastaan asettui Ranskan Nancy Garcia. Ottelu päättyi useiden läheltä piti tilanteiden ja valmentajien haastojen jälkeen jälleen 0-0, mutta tällä kertaa hantei-tuomio kääntyi hajaäänin vastustajalle joka ehkä hallitsi tatamin keskustaa hiukan enemmän, jota ilmeisesti tuomarit arvostivat. Titalle harmittava tappio ja prossimatsiin sunnuntaina.

Pronssimatsin vastustaja oli Tunisian Cheminez  Jemi, joka on mm. kaksinkertainen Afrikan mestari. Ottelu oli ehtinyt edetä 45 sekuntia kun Titta onnistui tuplamawassa jonka kakkonen osui selkeästi päähän. Tuomarit eivät tätä jostain syystä noteeranneet, mutta videotarkistuksessa asia selvisi. Tämän jälkeen ketsuppipullo aukesi  ja Titta hoiti ottelun kotiin ennen täyttä aikaa yhteensä kolmella jodan mawashigerilla 9-0.

Titta Keinäselle siis arvokas Premier League pronssi. Edelliset Premier-liigan mitalit olivat vuodelta 2019.