Tiedote koronatilanteeseen liittyen

06.05.2020

Valtioneuvosto linjasi ma 4.5.suunnitelmastaan koronakriisin hallinnan hybridistrategiaksi ja rajoitusten vaiheittaisesta purkamisesta. Kokoontumisrajoituksia muutetaan 1.6. ja ne koskevat myös harraste-, liikunta- ja urheilutapahtumia.

Nämä valtioneuvoston linjaukset rajoituksista ovat paitsi antaneet vastauksia myös herättäneet paljon kysymyksiä. Eri viranomaistahojen yhteistyönä haetaan nyt yhtenäisiä tulkintoja rajoituksien käytännön soveltamiseen liikunnassa ja urheilussa

Näitä viranomaistulkintoja tekevät:
STM
THL
Aluehallintovirasto
OKM

Olympiakomitea ja lajiliitot tekevät näiden viranomaisten tulkintojen pohjalta linjauksia. Myös Suomen Karateliitto antaa näiden tulkintojen pohjalta lajikohtaiset linjaukset ja suositukset seuroille. Tämä vie aikaa arviolta muutamia päiviä.
Esitämmekin nyt toiveena, että seurat pidättäytyisivät omien tulkintojen ja suosituksien antamisesta, kunnes tulkintaohjeistus on saatu.

Voimassa olevat olympiakomitean linjaukset löytyvät:

https://www.olympiakomitea.fi/2020/03/23/ajankohtaista-tietoa-koronavirustilanteen-vaikutuksesta-urheiluun/?fbclid=IwAR0wvR0ua2S1UtLTIEUElPYqFSHGPJkcOyEMiaYtvPEtq28a2-4ESV-dccE