Seurakäyttäjien rekisteröityminen ja nippulisenssien lunastaminen Suomisport-palvelussa

30.08.2022

Seurakäyttäjien rekisteröityminen ja nippulisenssien lunastaminen

Suomisport-palvelussa on mahdollista useamman lisenssin hankkiminen yhdellä kertaa. Tällöin seurakäyttäjä kerää lisenssit Suomisportin ostoskoriin ja tarvittaessa toinen seurakäyttäjä voi käydä maksamassa lisenssit yhdellä laskulla. Ainakin toistaiseksi yhteen nippuun on mahdollista kerätä vain yhdenlaisia lisenssejä, mutta nippuja ja laskuja voi tehdä useita.

Toiminnon käyttäminen on tarkoitettu seuroille ja seurakäyttäjien tulee rekisteröityä Suomisportiin ja luoda itselleen Suomisport-tili. Olemassa olevat seurakäyttäjät voivat halutessaan kutsua lisää seurakäyttäjiä Suomisportiin. Seurakäyttäjiltä edellytetään kytköstä ko. seuraan ja seurakäyttäjäoikeus on voimassa toistaiseksi.

SEURATUNNUSTEN KÄYTTÖÖNOTTO
 1. Mene osoitteeseen www.suomisport.fi ja luo itsellesi profiili.
 2. Lähetä toimistoon sähköposti (info@karateliitto.fi), jossa kerrot haluavasi seurasi seurakäyttäjäksi ja kerro rekisteröitymisestä. Ilmoita samalla: Etu- ja Sukunimi, henkilötunnus tai SPORTTI-ID, sähköpostiosoite, puhelinnumero, seuran virallinen nimi (tietoja käytetään vain henkilön identifioimiseksi Suomisportissa)
 3. Yhteydenoton jälkeen Karateliitto yhdistää sinut seuraasi, eli antaa sinulle seurakäyttäjä-statuksen: Saat Suomisportista sähköpostiviestin seuratunnuksen aktivoimiseksi ja salasanan määrittämiseksi.
 4. Seurakäyttäjänä kirjautuminen tapahtuu kirjautumissivulta linkistä ”Kirjaudu Suomisport-salasanalla (liitto- ja seurakäyttäjät)”. Kirjauduttuasi sisään, päivitä seuran yhteystiedot ja tallenna ne. Voit nyt kutsua seurallesi muita seurakäyttäjiä, tehdä lisenssiostoja nipussa ja ilmoittaa seurasi liikkujia tapahtumiin.
MUIDEN SEURAKÄYTTÄJIEN KUTSUMINEN

Kutsu muut seurasi seurakäyttäjät Suomisporttiin klikkaamalla etusivun ”Hallitse käyttäjiä” -linkkiä.

 1. Valitse ”Lisää käyttäjä”
 2. Etsi henkilö nimellä, tunnuksella tai sportti-id:llä
 3. Valitse henkilö ja klikkaa ”Kutsu”-nappia.
 4. Henkilön sähköpostiin toimitetaan linkki, jonka kautta hän käy luomassa itselleen kirjautumista varten salasanan.

NIPPULISENSSI

Lisenssien ostaminen nipussa on mahdollista vain seurakäyttäjätunnuksilla. Huomaathan, että ryhmäoston lisenssien ja vakuutusten tulee olla yhtäläisiä kaikille. Mikäli tarvitset erilaisia lisenssi+vakuutus -yhdistelmiä eri ryhmille, toista ostotapahtuma.
Huom! Nippulisenssiä käyttävien seurojen tulee huomioida, että alle 13-vuotiaiden lasten rekisteröinti Suomisportiin on estetty ilman huoltajaa. Huoltajan tulee siis perustaa lapselle Suomisport-profiili, minkä jälkeen lapselle voidaan hankkia lisenssi seuran toimesta.
 1. Kirjaudu Suomisportiin seurakäyttäjätunnuksilla
 2. Valitse ”Osta lisenssejä liikkujille” etusivun ylälaidasta
 3. Valitse mitä lisenssiä olet liikkujille hankkimassa.
 4. Valitse  vakuutusturva tai jätä vakuutus valitsematta.
 5. Lisää Suomisportiin rekisteröitynyt liikkuja nippuun. Mikäli liikkuja ei ole vielä rekisteröitynyt Suomisportiin, hänet lisätään seurakäyttäjän toimesta. Lisää uusi liikkuja nippuun.
 6. Kun liikkujat on valittu nippuun voi seurakäyttäjä joko maksaa laskun verkkomaksuna omilla tai seuran tiedoilla.

Huom! Lisättäessä henkilöitä Suomisportiin pakollisia tietoja ovat:

 • Etu- ja sukunimi, henkilötunnus (jos ei suomalaista hetua, niin syntymäaika ja kansalaisuus)
 • Matkapuhelinnumero tai sähköpostiosoite (mikäli liikkuja on lapsi, jolla ei ole omaa puhelinnumeroa tai sähköpostiosoitetta, tarvitaan lapsen aikuisen huoltajan tiedot)
 • Liikkujan/vanhemman sähköpostiin lähtee ilmoitus henkilön tietojen lisäämisestä palveluun.

 

7. Kun nippuun kootut lisenssit on maksettu, maksutiedot näkyvät liikkujan profiilissa.

 

Lisätietoja lisenssien ja vakuutusten hankinnasta voit kysyä Liiton toimistolta: info@karateliitto.fi