Nuorten MM-kisat käynnistyvät suomalaisten osalta torstaina

26.10.2022

WKF Cadet, Junior and U21 World Championships 2022, Konya, Turkki, 26.10.-30.10.

Karaten nuorten MM-kilpailut järjestetään Turkin Konyassa 26.10-30.10. MM-kilpailuissa kilpaillaan kadettien (alle 16-vuotiaat), junioreiden (alle 18-vuotiaat) ja alle 21-vuotiaiden ikäluokkien maailmanmestaruuksista kun ennätykselliset 1861 kisaajaa 105:stä maasta astelee tatamille.

Suomen joukkue:

Sonya Saadaoui                        U18 -59kg
Ronja Palva                               U18 +59kg
Saimi Nikander                        U21 -50kg
Venla Karttunen                       U21 -55kg
Kiia Koponen                            U21 -61kg

Valmentajina reissussa ovat Petri Tuominen ja Janne Karttunen. Joukkueenjohtajana toimii Anssi Kaltevo ja tuomarina tuttuun tapaan Pirkko Heinonen.

Viime hetken aikataulumuutoksien johdosta U18-ikäluokan sarjat käydään suomalaisten osalta aiemmin ilmoitetusta poiketen jo torstaina ja U21 karsinnat perjantaina. Tarkempia aikatauluja kannattaa tarkistella Sportdatasta, kun näyttää että muutoksia niihin tulee ihan viime tingassakin. U18-sarjojen mitaliottelut käydään lauantaina iltapäivällä ja U21-kisaajien mitaliottelut käydään sunnuntaina. Ainakin näillä näkymin!

Sonyan sarja aloittaa kisat järjestäjien ilmoituksen mukaan torstaina tatamilla kolme klo 13.20 alkaen. Sonya kisaa ykköspoolin kolmannessa ottelussa Kirgisian Elnura Ibraiymovaa vastaan, joka on kadettien aasianmestaruuskisojen kolmonen viime vuodelta. Ronjan vastustaja ensimmäisellä kierroksella on Puolan Eva Criou. Ykköspooli käydään tatamilla 5 noin 13.50 alkaen. Ronjan ottelu on poolin kuudes.

Perjantain osalta aikatauluja ei ole vielä tiedossa. Aikataulu löytynee viimeistään torstai-iltapäivällä SPortdatasta. Saimi aloittaa toiselta kierrokselta ja saa vastaansa voittajan ottelusta Lucia Bortot, Sveitsi ja Youth Leaguesta U18-ikäluokan mitaleja napsinut Kyproksen Irene Kontou.

Kiian ensimmäinen vastustaja tulee ottelusta Kirari Saito, Japani – Konstantina Chrysopoulou, Kreikka. Kreikkalainen on hallitseva euroopanmestari ikäluokassa U18.

Marokon Sawsane Benchbab, kadettien afrikanmestari, astelee Venlaa vastaan tatamille ensimmäisellä kierroksella.

Kisoja voi tuttuun tapaan seurailla Sportdatassa, josta löytyy mm:

  • Draws, josta löydät kaaviot joista voit myös seurata sarjan etenemistä
  • Timetable, josta näet aikataulun ja sen millä tatamilla kukin sarja ja pooli otellaan
  • Live Timetable, joka näyttää ajantasaisen aikataulutilanteen
  • Live Action, josta voi seurata yksittäisen ottelun etenemistä reaaliajassa

Paljon muutakin infoa sivuilta toki löytyy. Kaikkiin ennalta ilmoitettuihin aikatauluihin kannattaa suhtautua varauksella. Mitaliotteluita voi seurata livenä WKF:n YouTube-kanavalta.