Marokon Premier osakilpailu käyty

15.05.2022

Marokon Premier liigan osakilpailu Rabatissa on suomalaisten osalta käyty. Mukana olivat Tuomas Suur-Inkeroinen (-75 kg), Björn Kulovuori (-84 kg) ja Titta Keinänen (68+ kg).

Tuomas aloitti kisat jo perjantaina. Tuomaksen sarjassa oli 22 kisaajaa ja poolissa kolme. Yksi näistä egyptiläinen Ardalla Abdelaziz, sarjan ranking-ykkönen. Ensimmäinen vastustaja oli kuitenkin Espanjan Rodrigo Ibanez Saenz-Torres (ranking 42.). Ottelu päättyi espanjalaiselle 7-0 neljällä zukilla ja yhdellä counter mawashigerilla. Toisessa matsissa vastaan siis Egyptin moninkertainen arvokisamitalisti joka hallitsi ottelua selkeästi vieden sen ennen täyttä aikaa 8-0. Eli Tuomaksen kisa päättyi siihen.

Björnin sarjassa miehiä oli 25 ja poolissa myös 3. Ensimmäisessä ottelussa vastustajana oli kotitatamilla otellut Marokon nuori vasta 18-vuotias Mehdi Sriti (25.), Fujairahin Premier osakilpailun pronssimitalisti. Ulottuva marokkolainen nakutteli jodan zukeilla ja parilla mawashigerilla 9-1 voittoon ennen täyttä aikaa. Toinen ottelu muutaman vuoden takaista sarjan maailmanmestaria Kroatian Ivan Kvesiciä (4.) vastaan päättyi 5-2 tappioon. Muutamat Björnin hyvät counter gyakuzukit jäivät valmentajan haastosta huolimatta ilman pisteitä. Kroatialainen jatkoon tästä poolista.

Titan sarjassa kisaajia oli 17 ja poolissa myös 3. Ekassa matsissa oli vastassa Belgian Ophelie Mulolo (26.), jonka Titta voitti MM-kisoissa 5-0. Toisen matsin Martina Sachova oli ennakkoon näistä ehkä se kovempi vastus. 19-vuotiaan tsekin kovimmat saavutukset löytyvät nuorten sarjoista, mutta tasaisella suorittamisella hän on noussut rankingissa ihan Titan tuntumaan sijalle 10. Molemmat matsit päättyivät 0-0, ja ainakin sinivalkoisin silmälasein katsottuna hantei-tuomiolla Titta olisi voittanut molemmat, mutta round robin -järjestelmän ollessa käytössä pisteet tasattiin. Tsekki voitti toisen ottelunsa ja näin ensimmäisenä jatkoon tästä poolista. Hiukan sekavan pistelaskentasysteemin johdosta myös belgialainen pääsi poolista jatkoon suorituspisteiden turvin, vaikka hävisikin toisen ottelunsa 4-5. Belgialainenkaan ei hoksannut laskentasysteemin muutosta vaan ehti lähteä kisapaikalta ennen neljännesfinaalia luulleen tippuneensa.