Karate HEL Open 12.1.2019

13.01.2019

Lauantaina Tapanilassa kilpailtiin kansainvälinen turnaus Karate HEL Open. Tapanilan erän karaten järjestämä turnaus toimi myös kevätkauden avauskilpailuna. Kilpailuihin osallistui yli 200 kilpailijaa 30 eri seurasta, kansainvälistä väriä toivat urheilijat Latviasta ja Virosta.

Suomi ylsi mitalitilaston kärkeen rohmuamalla 80 mitalia, tilastossa toiseksi asettui Viro ja kolmanneksi Latvia. Kilpailujen menestynein seura oli Lahden Karate 9 mitalilla, joista 5 oli kultaisia.

Elina Lehtonen ja Jesse Lehtinen nappasivat molemmat kisoista tupla kultaa! Elina Lehtonen ylsi kahteen kultamitaliin voittamalla henkilökohtaisen sarjansa U18 +59kg ja U21 avoimen luokan. Jesse Lehtinen nappasi myös kaksi kultamitalia voittamalla U16 kata sarjan , sekä kumiten U16 -57kg  sarjan. Molemmat edustavat Suomea nuorten EM-kilpailuissa Tanskan Aalborgissa. Lehtonen sarjassa F U18 + 59kg ja Lehtinen M U16 katassa.

Kilpailuissa nähtiin myös muita Suomen nuorten EM-joukkueen edustajia, joista sarjavoittoon ylsivät Bess Mänty kata U21, Venla Karttunen U18 -59kg, Veikko Peltola U18 -61kg ja Tuomas Suur-Inkeroinen U21 open.