Kamppailulajien yhteinen 1.tason junioriohjaajakoulutus alkoi Helsingissä

14.10.2019

Viikonloppuna käynnistyi kamppailulajien yhteinen 1.tason junioriohjaajakoulutus, jonka järjestelyvastuu on tällä kerralla Karateliitolla. Koulutus on kahden viikonlopun mittainen ja kestoltaan 50 tuntia. Koulutuksen tavoite on hallita yhden harjoituskerran ohjaaminen. Koulutukseen osallistuu 19 ohjaajaa yhteensä kuudesta lajista. Lajit ovat aikido, hokutoryu ju-jutsu, ITF-taekwondo, nyrkkeily, taido ja tietenkin karate. Koulutuspaikkana on muutaman vuoden tauon jälkeen Helsinki ja Tapanilan Erä Karate ry:n tilat Tapanilassa. Kurssin pääkouluttajana on Niko Koivula Karateliitosta.

Ensimmäinen koulutuspäivä lauantaina alkoi lasten ja nuorten ohjaamisen perusteilla sekä yleisillä periaatteilla. Käytännön osuudessa lounaan jälkeen käsiteltiin perusliikkumisen ohjaamista. Tämän käytännön osuuden aluksi muodostettiin lajirajat rikkoen kolme ryhmää, jotka ohjasivat toisilleen tasapaino-, liikkumis- ja välineiden käsittelytaitoja ryhmätyönsä jälkeen. Osion tarkoitus on lisätä junioriharjoituksissa perusliikuntaharjoitteita ottaen huomioon kamppailulajien vaatimukset.

Sunnuntaina aamupäivän teoriaosuudessa käsiteltiin lasten ja nuoren fyysisiä ja psyykkisiä kehitysvaiheita sekä harjoituksen suunnittelua. Lounaan jälkeen ohjelmassa oli ominaisuusharjoittelun perusteet Nea Valleniuksen vetämänä. Tämä tarkoitti käytännössä kestävyyden, nopeuden, voiman ja liikkuvuuden harjoittamista. Samalla tavoin, kuten lauantaina muodostettiin ryhmät, joiden työskentelyn kautta tarkasteltiin lapsille ja nuorille soveltuvia harjoitteita kamppailuharjoitusten tueksi.

Koulutuksen toinen lähijakso pidetään marraskuun puolessa välissä.

 

Teksti Niko Koivula

Kuvat: Jasmin Kivelä, Niko Koivula