Kairon Karate1 Series A 10.-12.6.

12.06.2022

Karate1 Series A 10.-12.6.2022, Kairo, Egypti

Miltei 900 karateurheilijaa kokoontui viikonloppuna vuoden toiseen Serie A -osakilpailuun Kairoon. Serie A -osakilpailuun voivat osallistua ne urheilijat jotka ovat WKF-rankingissa sijan 32 huonommalla puolella omassa sarjassaan. Tässä sarjassa menestyminen on tärkeää jotta voisi kerryttää rankingpisteitä, jotka takaisivat pääsyn korkeimman tason eli Premierliigan osakilpailuihin. Muutenhan rankingpisteitä voi kerryttää vain noissa Premier-osakilpailuissa ja arvokisoissa.

Suomesta Egyptiin oli matkannut kaksi miestä. Björn Kulovuori ja Niko Mantere kisasivat molemmat alle 84 kilon painoluokassa, jonka karsinnat käytiin perjantaina.  Karsinnat käytiin Premier-liigasta poiketen tavalliseen tapaan cup-menetelmällä. Nikon ensimmäinen vastustaja oli Japanin Kazato Takeda. Niko hävisi ottelun 0-4, ja kun japanilainen hävisi semifinaalissa, Nikolle ei auennut mahdollisuutta keräilyotteluun.

Björnin vastustajaksi ensimmäisellä kierroksella tuli Algerian Diyaettine Arbia. Björn selvitti itsensä jatkoon voittamalla ottelun 1-0. Toisella kierroksella kotikentällään otellut Egyptin Farok Helaal taipui myös suomalaiselle luvuin 2-1.  Kolmannen kierroksen Jynua Eto oli puolestaan parempi luvuin 5-3. Japanilainen eteni aina loppuotteluun, joten Björn pääsi vielä ottelemaan keräilyihin sunnuntaina, jossa pronssimitali oli kolmen otteluvoiton päässä.

Keräilyjen ensimmäinen vastustaja oli parin vuoden takainen U21-ikäluokan euroopanmestari Kreikan Konstantinos Mastrogiannis joka voitti ottelun 7-5, ja näin Björnin kisat loppuivat tähän sijoituksen ollessa yhdeksäs.

Tulokset löytyvät myös Sportdatasta: https://www.sportdata.org/wkf/set-online/veranstaltung_info_main.php?active_menu=calendar&vernr=576&ver_info_action=catnennlist#a_eventheadend