K1 Premier League Lissabon

03.05.2021

Viikonloppuna kilpailtiin K1 Premier Leaguen osakilpailu Portugalin Lissabonissa. Suomesta kilpailuihin osallistui viisi urheilijaa ja valmentaja Kai Keinänen, sekä tuomari Pirkko Heinonen.

Kilpailut avasi perjantaina suomalaisten osalta Tuomas Suur-Inkeroinen sarjassa miehet -75 kg. Suur-Inkeroinen sai vastaansa Guatemalan Alla David Cruz Maldonadon, tällä kertaa ottelu kääntyi Maldonadolle niukasti tuloksin 1-0. Maldonado hävisi seuraavan ottelunsa, joten Suur-Inkeroisen tie keräilyihin katkesi.

Jesse Enkamp oli ensimmäinen suomalainen tatamilla lauantaina. Enkamp joutui tyytymään ensimmäiseen kierrokseen miesten katassa. Enkampin pisteet kovatasoisessa poolissa olivat 21.02.

Björn Kulovuori sai vastaansa miesten -84 kg sarjassa Itävallan Robin Rettenbacherin. Kulovuori oli ottelussa johdossa, mutta Itävaltalainen onnistui pääpotkullaan ja ottelu kääntyi tällä kertaa Rettenbacherin hyväksi lukemin 4-2. Rettenbacher hävisi seuraavan ottelunsa, joten Kulovuoren tie keräilyihin katkesi.

Ensimmäistä kertaa Premier League kilpailussa otellut Elina lehtonen ylsi kahteen otteluvoittoon. Lehtonen sai naisten -68kg sarjassa vastaansa Puolan Wiktoria Grejnerin, ennakkoluulottomasti otellut Lehtonen vei ottelun nimiinsä lukemin 1-0. Seuraavassa ottelussa vastaan asettui Espanjan Adriana Gil Alvarez, Lehtonen jatkoi samoja varmoja otteittaan ja vei voiton espanjalaisesta 1-0. Kolmannessa ottelussa Lehtonen sai vastaansa kokeneen ukrainalais ottelijan Halyna Melnykin, tiukka ottelu kääntyi niukasti Melnykille lukemin 2-1. Melnyk eteni aina sarjan semifinaaliin asti, mutta hävisi sen Kiinan Li Gongille. Näin ollen Lehtonen ei saanut enää mahdollisuutta keräilyotteluihin. Upea debyytti karaten kovimmassa kilpailusarjassa, Lehtosen päätavoitteena ovat elokuussa käytävät nuorten EM-kilpailut Tampereella.

Titta Keinänen sai vastaansa naisten +68 kg sarjassa Kolumbian Shanee Torresin, ottelu kääntyi tällä kertaa Torresille lukemin 2-0. Torres eteni poolin finaaliin, mutta hävisi sen koko sarjan voittaneelle Turkin Meltem Hocaoglulle, joten Keinäsen tie keräilyihin katkesi.

Olympiavalmentaja Kai Keinäsen raporttia Lissabonista:

”Jo kertaalleen siirretty Premierliigan Lissabonin osakilpailu saatiin pidettyä, Portugalin Covid-tilanteen helpotettua. Tarkastukset ja covid-turvatoimet olivat mittavat ja jos Istanbulissa oli vähän lipsumista käytännössä säännöistä,  niin nyt ei. Osalla kärkiurheilijoista ratkesi WKF-rankingin mukaan saatava olympiapaikka tämän kilpailun perusteella. Pettymys tai ilo Olympiapaikan saavuttamisesta tai sen menettämisestä näkyi erityisen suurina tunteina, suuntaan ja toiseen. Muutamille vaan´kieli asemassa on vielä kahden viikon päästä käytävät EM-kilpailut.  Toki vielä kesäkuun Qualification turnauksessa, paikkaa on mahdollisuus sinne valittavien tavoitella. Siellä siis otellaan olympiasarjoilla ja näinollen mukana on kolme naisten ja kolme miesten kumitesarjaa sekä miesten ja naisten kata.  Kolme paikkaa/sarja on vielä sieltä jaossa.

Kevään pääkilpailut ovat nyt edessä kahden viikon välein, ensin EM-kilpailut 19-23.5 ja sitten Olympialaisten Qualification turnaus 11-13.6.  Itse Olympialaisissa karate on ohjelmassa 5-7.8”